Komentara: 0
Pregleda: 1165

Promocija publikacija i arhivske građe Istorijskog arhiva Sarajevo

17. decembar 2018. u 16:00 časova
Gradska kuća - Velika većnica Više detalja

Istorijski arhiv Subotica Vas srdačno poziva na promociju i predstavljanje publikacija i arhivske građe Historijskog arhiva Sarajevo koji će se održati u ponedeljak 17.12.2018. sa početkom u 16 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Projekat nosi naziv LAURA PAPO BOHORETA. Radi se o publikovanju rukopisa Laure Papo Bohorete (Sarajevo, 1891 – Sarajevo, 1942), koja je bila prva bosanska feministkinja, književnica, prevodilac, koja se posebno istakla u istraživanju istorijata sefardskih žena u Bosni i Hercegovini.

Uvodnu reč daće Stevan Mačković, direktor Istorijskog arhiv Subotica i Kovač Robert, predstavnik Jevrejske opštine Subotica, a o projektu će govoriti: mr. sc. Fuad Ohranović, direktor Historijskog arhiva Sarajevo – O publikaciji rukopisa Laure Papo Bohoreta; Almira Alibašić Fideler, viši arhivist – O Bohoreti i njenom delu; Velid Jerlagić, arhivist – O projektu Laura Papo Bohoreta u programu Kreativna Evropa.

Promocija publikacija i arhivske građe Istorijskog arhiva Sarajevo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.