Humanitarni koncert "Veče sevdaha i poezije"

U subotu 16.03.2019. godine u Velikoj većnici Gradske kuće održaće se koncert od humanitarnog značaja "Veče sevdaha i poezije", u organizaciji udruženja "Mironosice" iz Subotice.

Na koncertu će osim nastupiti vokalno instrumentalni sastav Vojvovdinasevdah, sa solistkinjom Zoricom Petković Merdanović kao i Tamburaši sa Dunava iz Novog Sada a za samu organizaciju čitavog koncerta kao i horsko izvođenje dela kompozicija zadužene su horistkinje vokalne grupe Mironosice, ovaj put pod upravom prof Dušice Vucelje. Za poetski deo večeri zadužen je glumac subotičkog pozorišta Nebojša Čolić Fiko koji će recitovati stihove poznatih domaćih i svetskih pesnika čija su dela kroz istoriju bila inspiracija za mnoge sevdalinke.

Očekuje se prijatno veče uz  instrumentalno i a kapela izvođenje najpoznatijih dela ove vrste umetnosti te pozivamo Subotičane na jedno lepo druženje koje će u isto vreme biti i pomoć i podrška našem sugrađaninu Aleksandru Saši Šešliji da ode na transplantaciju srca u inostranstvo. 

Cena ulaznice je 500 dinara a karte će se prodavati od 18.30 na dan koncerta u Gradskoj kući. 

Koncert je ujedno i prilika za što bolje pripreme ŽVG Mironosice koje u mesecima koji nam predstoje očekuju važni horski festivali u Srbiji i inostranstvu. 

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.