Komentara: 0
Pregleda: 229

There.

14. decembar 2019. u 22:00 časova
Klub "Mladost" Više detalja

THERE. (Niš, RS) - Experimental / Cosmic Rock -
https://https://www.facebook.com/There.Band/

ula: 200 rsd

Instrumentalni cosmic rock bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, a nezvanično nekoliko godina ranije. Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend,dobijaju svoj zvanični oblik 2013. Početkom te godine ostvarena je saradnja sa izdavačkom kućom Black Planet Records koja na proleće 2013. objavljuje prvu u nizu „Balkan Under The Radar“ kompilacija na kojoj se, između ostalih, nalazi i pesma „Where the Magic Happens“. Ubrzo kreću i prvi nastupi u Nišu i Jagodini u novoj, ujedno i prvoj zvaničnoj, postavi benda. Svega par dana nakon prvog nastupa van svog grada, There. nastupa na Nisvill Jazz Festivalu. Taj nastup, ispostaviće se, predstavlja prekretnicu u radu benda jer je nakon njega ostvarena saradnja sa Radio Beogradom na kome se premijerno emituje debi EP benda „Session 4“ koji će kasnije objaviti Black Planet Records. „Tu nema onih zatjeravanja, minimalističkih repeticija, tremola, improvizacija i krešenda, već kratkih rezova u kojima distorzije riffova s razvijenim melodijama piana jurišaju na pop strukture što je simpatičan potez u kompresiranje cijele dramatike gdje bi po običaju mnogi otišli u razvlačenja, monotonije i dosadu“ – stoji na sajtu Terapija.net u recenziji EP-ja „Session 4“. U okviru promocije prvog kratkogsvirajućeg izdanja bend niže nastupe širom Srbije. Koncerti postaju upravo teren na kom There. briljira svojom energijom i soničnim pasažima koji odudaraju od tradicionalnih post rock formi. Ubrzo bend finalizira pesme za svoj prvi LP „Chasing the Basics“ koji početkom 2015. godine snima u niškom klubu Feedback uz pomoć snimatelja i producenta Mladena Marjanovića (Igralom). Tom prilikom snimljeno je deset pesama, od kojih se osam našlo na albumu. Dve pesme „Sonder“ i „Dare.“ objavljene su kao najavni singlovi u saradnji sa izdavačkim kućama Black Planet Records i Tribal Rajber Label. Maja 2016. godine „Chasing the Basics“ biva objavljen za izdavačku kuću Rock Svirke Records. U narednom periodu bend je širom Srbije na solo koncertima i festivalima promovisao svoj debi album. Krajem 2017. There. redefiniše postavu benda, čime ujedno i menja svoj zvuk. Četvoročlana postava benda There. trenutno priprema novi album eksperimentišući sa angularnijim formama muzike, ujedno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.
Bend čine:
Pavle Dinić – Klavir
Luka Bašić – Bubanj
Marko Mitić – Bas
Uroš Kostić - Gitara
Filozofija Lavkraftovog kosmicizma u univerzumu negira postojanje ljudske koncepcije božanstva, a ljude posmatra kao beznačajne u beskonačnosti kosmosa. U ograničenosti sveta koji poznajemo i u kome živimo, iako ova filozofija ljude vidi nebitnim, bitna su dela koja oni ostavljaju za sobom i koja će inspirisati nastajanje novih dela. Nije bitno ko su There., nije bitno odakle su, nije bitno šta sviraju, bitno je ono što su stvorili. – Miloš Najdanović, Balkanrock.com.

Dosadašnja izdanja je moguće čuti na sledećim linkovima:

https://rocksvirkerecords.bandcamp.com/album/chasing-the-basics
https://open.spotify.com/album/0a5grL6QI1mDKKhIOy4tMy
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfX-h-ryUKKLLKG4izoHQMp_1cliVNPYI
https://itunes.apple.com/us/album/chasing-the-basics/1108218157
https://www.deezer.com/de/album/12974284
https://blackplanetrecords.bandcamp.com/album/bp015-session-4-ep-post-rock

There.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.