Komentara: 0
Pregleda: 169

Meetup: Graf baze podataka i Neo4j

12. decembar 2019. u 18:00 časova
Infostud Hub Više detalja

U Subotici će u četvrtak, 12. decembra od 18h biti održan meetup na temu graf baze podataka i Neo4j.

Graf baze podataka umesto relacionog koriste koncept grafa kao model podataka. Graf je struktura podataka koja se sastoji od čvorova (Vertices) i grana između njih (Edges). Sami čvorovi služe za čuvanje podataka organizovanih kao skup key-value parova, dok grane predstavljaju veze odnosno relacije između podataka. Neo4j je jedna od vodećih svetskih graf baza podataka otvorenog koda a neke od glavnih odlika su fleksibilna šema, skalabilnost, mogućnost replikacije, ACID model transakcija kao i mogućnost indeksiranja.
Na predavanju će biti reči o razlikama, prednostima i manama graf baza u odnosu na neke druge, široko rasprostranjene tipove baza podataka, zatim o najčešćim poljima primene ovakvih baza, Cypher jeziku, a dotaći ćemo se i nekih poznatih dogadjaja u kojima su graf baze odigrale zapaženu ulogu.

Kome je predavanje namenjeno

Predavanje je namenjeno programerima, administratorima baza podataka, studentima i svima onima koji žele da prošire svoje znanje o bazama podataka i njihovoj primeni.

O predavaču

Nenad Gal je preduzetnik i softverski inženjer sa više od 10 godina iskustva u IT svetu, sertifikovani AWS Cloud Solutions Architect i Neo4j Professional.
Skladištenje i obrada podataka kao i vizuelizacija rezultata je nešto sa čim se rado hvata u koštac i čime se svakodnevno bavi.

Prijave

Događaj je zakazan za 12. decembar u 18 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Meetup: Graf baze podataka i Neo4j
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.