Komentara: 0
Pregleda: 932

Besplatne radionice na temu: Postavka poslovnih modela putem Business model Canvas i Lean Canvas metodologije

09. april 2024. u 17:30 časova
Regionalni inovacioni startap centar

Regionalni inovacioni startap centar Ekonomskog fakulteta u Subotici, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja, i inovacija organizuje drugu seriju besplatnih radionica na temu "Postavka poslovnih modela putem Business model Canvas i Lean Canvas metodologije." u okviru prvog ciklusa obuka. 

Verovatno ste već čuli za tradicionalni biznis plan i njegovu važnost prilikom pokretanja novog preduzeća. Međutim, u svetu startapa, gde se sve brzo menja, a tržište je puno neizvesnosti, tradicionalni biznis planovi u ovoj fazi razvoja brzo mogu postati zastareli. Startapovi koji su već pozicionirali svoj proizvod na tržištu, u naprednijim fazama svog razvoja, mogu početi da razvijaju biznis plan kao temelj za strategiju i dalji razvoj, ali do tada na scenu stupaju Business model Canvas i Lean Canvas koji omogućavaju brzo prilagođavanje i jasnu vizualizaciju ključnih segmenata poslovanja.

Kroz našu radionicu, učesnici će naučiti kako da efikasno koriste ove modele kako bi jasno definisali propoziciju vrednosti svojih startap ideja, prepoznali ključne partnere, ciljne segmente tržišta, kao i neophodne resurse. Biznis model kanvas, sa svojih devet segmenata, omogućiće polaznicima da na jednom papiru A4 formata sagledaju sve aspekte svog budućeg poslovanja. S druge strane, Lean kanvas, prilagođen ranim fazama razvoja startapa, pomoći će u validaciji ideja i pretpostavki pre nego što se uloži više resursa u razvoj proizvoda.

Radionice koje drži prof.dr Mirjana Marić su namenjene svima koji žele da nauče kako da postave sopstveni poslovni model ili da unaprede postojeći. Radionice sagledavaju koncept, ulogu i značaj definisanja poslovnih modela za različite vrste poslovanja i upoznavanje sa metodologijom i vrstom biznis modela. 

Prva radionica kreće 09.04.2024. u 17:30h u prostorijama RISC-a, a prijavu možete izvršiti na linku: https://kurs.risc-efsu.rs/

Ne propustite priliku da se povežete sa stručnjacima i istražite nove perspektive za vašu poslovnu ideju. Zauzmite mesto među uspešnim preduzetnicima budućnosti.

Čekamo vas spremni za jedno intenzivno i produktivno iskustvo koje će vaše preduzetničke ideje pretvoriti u konkretne poslovne planove. Ne propustite priliku da naučite kako da svoje inovacije pretvorite u održive biznise.

Ova radionica je idealna prilika za sve one koji žele da kroče u svet preduzetništva i steknu znanje koje će im omogućiti da izbegnu uobičajene zamke i ubrzaju svoj put ka uspehu. 

Besplatne radionice na temu: Postavka poslovnih modela putem Business model Canvas i Lean Canvas metodologije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.