Komentara: 0
Pregleda: 631

Onlajn predavanje: “Naučna osnova primene mindfulness tehnika u cilju stres menadžmenta”

07. februar 2024. u 18:00 časova
Online (internet)

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na online predavanje: “Naučna osnova primene mindfulness tehnika u cilju stres menadžmenta”, koje će se održati 7. februara od 18h do 19h. Prisustvo predavanju je besplatno, a broj učesnika je ograničen, te vas molimo da se prijavite na vreme, putem linka.

Šta ako nam preterana pažnja koju pridajemo štetnim efektima stresa donosi više štete nego koristi?

Savremena naučna istraživanja pokazala su da način na koji percipiramo stres kao “dobar” ili “loš” itekako ima efekta na fiziološki odgovor našeg organizma na stres. Pored toga, brojna naučna istraživanja dokazala su benefitne efekte mindfulness tehnika u cilju stres menadžmenta.

Ako vas zanima šta nauka ima da kaže na temu stresa i benefita koje svesno disanje, meditacija, zahvalnost, terapijsko pisanje i vizualizacija imaju u stres menadžmentu - dođite da zajedno naučimo nešto novo.

O temi će govoriti Nataša Stojkov Mimić, rođena 1980. godine u Vršcu. Nataša je doktorsku tezu iz oblasti molekularne fiziologije stresa odbranila 2012. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Objavila je 21 rad visoke M21 kategorije u prestižnim naučnim časopisima. Usled sopstvenog burnouta 2018. godine prekida svoju 13 godina dugu akademskukarijeru i okreće se tehnikama samopomoći i energetskog isceljenja u cilju sopstvene
dobrobiti. Završila je obuku za Reiki mastera, PEAT praktičara i EFT praktičara. Svoju ljubav prema naučnim istraživanjima i holističkom isceljenju danas spaja u istraživanja naučne osnove metoda samopomoći i isceljenja.

Predavanjem će moderirati Snežana Bošković, savetnica za pružanje psihosocijalne pomoći, u Psihološkom centru ProAktiva iz Subotice.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.