Komentara: 0
Pregleda: 587

Mjuzikl "Tri"

02. decembar 2023. u 19:30 časova
Narodno pozorište (Scena Jadran)

Viva Dance Academy iz Novog Sada 02. decembra 2023. godine (četvrtak) sa početkom u 19.30h u Narodnom pozorištu u Subotici (Scena Jadran) izvešće jedinstvenu plesnu predstavu

Mjuzikl TRI

inspirisanu istinitim događajima.

Ovom prilikom Centar savremene umetničke produkcije „Viva Dance Academy" iz Novog Sada, beogradskoj publici će predstaviti priču o tri mlade balerine (srpkinja, hrvatica i bosanka) njihovim odnosima, odlasku u Ameriku, sukobim, izazovima i životnim izborima.

Predstava na jedinstven način govori o raspadu Jugoslavije, mladim ljudima i deci rata 90tih.

Šta se desilo sa generacijom mladih balerinama tih godina rata? Da li su sve TRI balerine uspele u Njujorku? Da li se sukobi nastavljaju i van granica balkana? Šta nas tera da se vratimo na Balkan? Da li se volimo? Da li praštamo?

Viva Dance 2023. godine proslavlja 30 godina postojanja i još uvek važi za najtrofejniji plesni centar u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Do sada je Viva Dance Academy izvodio nekoliko mjuzikla o važnim ženama iz istorije kao što su Isadora Duncan, Mileva Marić Eintein i druge. Uigrana ekipa izvodi svoje predstave po mnogim značajnim festivalima i manifestacijama u Srbiji gde su i nagrađivani.

Posebno se zahvaljujemo Kaliopi na pravima za izvođenje pesme “Rođeni” i Gibonniju na pravima za izvođenje pesme “Posoljeni zrak, razlivena tinta” koje zasigurno predstavljaju najvažnije numere ovog mjuzikla.

Iz kritičkih osvrta izdvajamo “..da su mjuzikli u ovakvoj prezentaciji deci i mladima interesantni zbog načina obraćanja - njima vrlo atraktivnog, modernog i prihvatljivog, a odraslima zbog tema i dirljivih poruka koje se obrađuju.”

ŠTA SE DESILO DECI SFRJ-a?
DA LI SE SUKOBI NASTVALJAJU I VAN GRANICA
BALKANA ?
DA LI SVI USPEVAJU U INOSTRANSTVU ?
ŠTA NAS TERA DA SE VRATIMO?
DA LI SE VOLIMO?
DA LI PRAŠTAMO?

O predstavi

Plesna predstava u 11 činova inspirisana je istinitim događajima.
Predstava traje ukupno 55min.

U mjuziklu TRI gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 50 mladih plesača Viva Dance Academy (Novi Sad) i Megablast (Hrvatska), ali i njihove specijne goste plesače i pevače.

Ulaznice se mogu kupiti online.

Mjuzikl "Tri"
Mjuzikl "Tri"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.