Komentara: 32
Pregleda: 8586

Zvanično rešena prva Pištaljka! vezana za problem biciklističke staze kod bolnice

09.07.2011. u 20:48h
Zvanično rešena prva Pištaljka! vezana za problem biciklističke staze kod bolnice

Uvodeći odeljak Pištaljka! u okviru portala Subotica.com dobili smo i fantastičan odziv i isto tako pozitivne kritike naših sugrađana. Zadovoljstvo svima nama je što možemo putem ovog teksta da vam saopštimo da je prva Pištaljka! i zvanično rešena. 

Zahvalnost za rešavanje ove Pištaljke!: problema sa biciklističkom stazom kod bolnice u ime naših sugrađana dugujemo i Vlatku Jovićeviću i rukovodstvu JKP "Čistoća i Zelenilo" Subotica, odnosno Borisu Vugdeliji, jednom od rukovodica koji je koordinirao akcijom, a čija vam saopštenja u nastavku prenosimo.

Ispred portala Subotica.com, kao najposećenijeg gradskog internet medija, imali smo tu obavezu društvene odgovornosti za iniciranje čitavog ovog projekta. Nadamo se njegovoj daljoj nadogradnji i u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Imajući u vidu i razgovore sa gradskim čelnicima i njihove pozitivne stavove i obećanja za dalja rešavanja problema prisutnih u rubrici Pištaljka!, pozivamo vas, drage sugrađane, da i dalje aktivno učestvujemo u rešavanju problema našeg grada. Kao nezavisan medij, na sebe preuzimamo obavezu da kritikujemo našu lokalnu vlast, da bi radila što bolje, u interesu građana, i isto tako da ih pohvalimo, kada nam sa makar malo volje i zalaganje omoguće rešenje problema, sa kojima se mnogi od nas svakodnevno susreću.



"Čitajuci vaš sajt, rubriku "Pištaljka!", zainteresovao sam se za rešavanje problema koji su u nadležnosti JKP "Čistoća i Zelenilo". Smatram da na ovaj način poboljšavamo komunikaciju između građana i JKP. Cilj nam je da u saradnji sa našim sugrađanima rešimo probleme koji ne iziskuju mnogo sredstava već samo malo volje i energije, a u korist svih nas. Ovim putem apelujem na građane da nam se i dalje obraćaju, ili lično ili putem "Pištaljke!", u cilju zajedničkog rešavanja komunalnih problema, a sve u cilju da naš grad bude što čistiji, bezbedniji i lepši. Nadam se da je ovo samo početak dugoročne saradnje izmedju JKP "Čistoća i Zelenilo" i sajta Subotica.com. Mi ćemo svaki problem koji je u našoj nadležnosti sanirati u najkraćem mogućem roku, jer nam je to kao javnom preduzeću MISIJA, biti servis građana."

Boris Vugdelija, rukovodilac u JKP Čistoća i Zelenilo

Subotica.com - Pištaljka rešena - biciklistička staza kod bolnice

Zahvaljujući i G-dinu Vlatku Jovićeviću, koji je pomogao u rešavanju ovog problema, prenosimo i njegovo mišljenje vezano za navedenu problematiku:

Izazov su sistemska rešenja

"Sistemsko rešenje za probleme komunalno-ekološkog karaktera je Kontakt Centar po uzoru na gradove u EU. Oni doprinose bržem prepoznavanju problema (građani prijavljuju 0-24h), boljoj uvezanosti službi, inspekcija i JKP, kao i ekspresnom rešavanju tih problema. Postiže se bolja komunikacija građani-lokalna samouprava, veća bezbednost i zadovoljstvo življenja.
Dobar primer prakse u Srbiji je Paraćin. Kontakt Centar 024 je koliko sam informisan, u pripremi. JKP Čistoća i Zelenilo je na putu da samostalno kreira sličan sistem.
"Pištaljka!" je odlična!"

Vlatko Jovićević

 

Galeriju sa fotografijama rešavanja problema ove Pištaljke! možete videti na linku: Pištaljka! - Biciklistička staza kod bolnice, a video prilog trenutnog stanja funkcionisanja biciklističke staze pogledajte u nastavku.

Vest povodom početnog prezentovanja problema (pre njegovog rešavanja) zajedno sa video prilogom na kojem se zaista vide problemi sa kojim su se biciklisti i pešaci susretali možete videti: Pištaljka! problem - biciklistička staza kod bolnice.

Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 8586
Povezane teme

biciklisti subotica

komunalni problemi Subotica

biciklistička staza

pištaljka

vlatko jovićević

jkp čistoća i zelenilo

boris vugdelija

problemi subotičana

prijava problema u subotici

gde prijaviti problem u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.