Komentara: 5
Pregleda: 4659

ŽFK "Spartak" osvojio petu uzastopnu duplu krunu

30.05.2016. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Igračice Spartaka osvojile su titulu pobednika domaćeg kupa u ženskom fudbalu, pošto su juče u Staroj Pazovi u finalu ubedljivo savladale Mašinac sa 4:0. Trostruki strelac bila je Milena Nikolić.
ŽFK "Spartak" osvojio petu uzastopnu duplu krunu

Posle trijumfa u prvenstvu Subotičanke su bile najbolje i u kup-takmičenju Srbije. Tako je Spartak došao do pete uzastopne ,,duple krune", čime je potvrdio dugogodišnju dominaciju u ženskom fudbalu kod nas.

Finale je proteklo u lepoj i zanimljivoj igri. Toplo vreme nije mnogo smetala igračicama, koje su se sportski borile za svaku loptu. Nekadašnji višestruki državni prvak Mašinac odlično je igrao u prvom delu meča, ali su Nišlijke poklekle u drugom delu susreta.

Junak utakmice bila je Milena Nikolić, koja je postigla tri gola i time znatno doprinela da trofej namenjen pobedniku nacionalno kupa ponovo osvoji njen klub.

Spartak - Mašinac 4:0 (1:0)
Nikolić '30, '54 i '66, Matić '83

Spartak: Kostić, Krstić, Vajda, (Malešević), Filipović, Poljak, Nikolić, Ilić, Marković, Pavlović, Marenić (Slović), Ngaska. Kapiten: M. Ilić, trener: Boris Arsić

Mašinac: Marinković, Stevanović, Mima Stanković (Zlatanović), Milivojević, Milica Stanković, Krstić, Lazarević, Kožović, Vasiljković (Ćirić), Vučković, Trnavac (Ivanović). Kapiten: Milica Stanković, trener: Perica Krstić

Sportski gest kapitenke Violete Slović, prilikom dodele pobedničkog pehara, pokazao je njenu ljudsku i sportsku veličinu kojoj se čovek naprosto mora diviti. Nije želela da podigne pobednički pehar koji joj je uručen po "službenoj dužnosti". Previše je zbog povrede odsustvovala sa terena, pa je tu čast prepustila danas najkorisnijoj i najzaslužnijoj igračici - Mileni Nikolić.

U teškim vremenima i pored svih problem "Golubice" su osvojile sve što se može osvojiti na teritoriji Srbije i sad odlaze na zasluženi odmor pred novo okupljanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a na rukovodstvu je da pokuša da nađe načine i zatvori finansijsku konstrukciju za novu sezonu, prvo za velike izazove u evropskoj eliti, a zatim i na nacionalnom nivou.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4659

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.