Komentara: 3
Pregleda: 5327
Foto

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

23.05.2016. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
Na najlepši način Spartak je proslavio osvajanje šampionske titule, na Gradskom stadionu savladao je Crvenu zvezdu sa ubedljivih 7:0. Pred početak meča upriličena je mini svečanost podizanja šampionskog pehara.
Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

PEHAR ŠAMPIONKAMA - Pre početka utakmice kratkom ceremonijom Spartak je obeležio osvajanje  šeste uzastopne titule prvaka države.  Šampionski pehar kapitenu Subotičanki Violeti Slović uručio je  Jovo Vukčević član komisije za ženski fudbal Fudbalskog saveza Srbije. Predstavnika lokalne samouprave na ovoj svečanosti nije bilo.

Već u prvom minutu Sara Pavlović zatresla je mrežu Beograđanki. Nije mnogo trebalo domaćim igračicama da povećaju prednost. Samo što je tamnoputa Ngaska pogodila stativu, Tijana Filipović je postigla prelep pogodak i udvostručila vođstvo Subotičanki. Atakovale su „golubice” na protivnički gol, posle nekoliko propuštenih prilika Marenićeva je plasirala loptu iza Ivanovićeve za 3:0.

Nastavak susreta nije doneo velike promene na terenu kad je igra u pitanju. Spartak je i dalje bio dominantan. Šanse su se nizale, ali se istakla golmanka Zvezde Jovana Ivanović koja je u nekoliko navrata dobrim intervencijama sprečila Subotičanke da upišu više golova. Međutim u samoj završnici utakmice Subotičanke su se raspucale i još četiri puta zatresle mrežu Beograđanki. Najpre je Ngaska nakon dobro izvedenog kornera Pavlovićeve, glavom plasirala loptu u gol Zvezde. Olivera Marković uspela je dva puta da nadmudri odbranu gostujuće ekipe i da se olako prošeta do gola za vođstvo od 6:0. Tačku na meč stavila je Tijana Filipović svojim drugim golom na ovom susretu.

Na ovom meču ostaće zabeležen povrtak dve igračise Spartaka koje su bile na prinudnoj pauzi zbog povreda. Nakon pauze od deset meseci  i operacije kolena, kapiten Violeta Slović vratila se na teren, kao i Tijana Matić koja je takođe duže vreme odsustvovala zbog povrede. Nije mogao biti lepši trenutak za ovde dve golubice da se vrate u ekipu nego utakmica pre koje su proslavile osvajanje još jedne šampionske titule, kao i pobede od 7:0.

Spartak – Crvena zvezda 7:0 (3:0)

Pavlović 1', Filipović 8' i 88', Marenić 44', Ngaska 76', Marković 83' i 86'

Spartak: Kostić (Cetina), Burkert (Poljak), Krstić, Vajda, Malešević, Filipović, Mostarac (Slović), Jakovska (Marković), Pavlović, Marenić (Matić), Ngaska.

Crvena zvezda:  Ivanović, Trifunović, Đorđević, Stojanović, Miladinović, Stefanović, Erac, Tenkov, Mijatović, Blagojević, Agbaba.

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom proslavile titulu

Izvor: Subotica.com
Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak" Uručenje pehara šampionu Srbije - ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5327

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.