Komentara: 6
Pregleda: 14045

Upis studenata na Ekonomski fakultet u Subotici

24.05.2016. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Odabir buduće profesije spada među najteže i najznačajnije odluke u životu. Postoji nekoliko važnih pitanja koja bi, pri tome, trebalo da postavite sebi, a u narednih nekoliko redova pokušaćemo da vam olakšamo donošenje ove odluke.
Upis studenata na Ekonomski fakultet u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici je akreditovana visokoškolska ustanova u sastavu Univerziteta u Novom Sadu. Nastavni proces se odvija na tri lokacije: u sedištu Fakulteta u Subotici, Odeljenju u Novom Sadu i Odeljenju Fakulteta u Bujanovcu.

Uvažavajući interesovanja studenata za učestvovanjem u studentskoj razmeni, Ekonomski fakultet  je potpisao brojne sporazume o saradnji s univerzitetima i fakultetima u državama širom Evrope i sa gotovo svih kontinenata. Takođe, radi mogućnosti obavljanja stručne prakse studenata, zaključeni su ugovori s brojnim pravnim licima širom Srbije.

U cilju usavršavanja, daljeg učenja, ali i rekreacije, studentima stoje na raspolaganju tri centra: Centar za strane jezike, ECDL centar i Sportsko-rekreativni centar.

Upis studenata na Ekonomski fakultet u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici objavio je Konkurs za upis studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija i Konkurs za upis studenata na master akademske i doktorske studije, u školskoj 2016/2017. godini.

Na prvu godinu osnovnih akademskih studija može se upisati 855 studenata (Subotica - 366, Novi Sad - 420 i Bujanovac - 69), od toga 450 studenata čije se studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije i 405 studenata koji sami finansiraju svoje školovanje.

Ukoliko ste naklonjeni svetu ekonomije, menadžmenta, poslovne informatike, odnosno biznisa, sigurno će vas jedan od studijskih programa Ekonomskog fakulteta u Subotici privući: agrarna ekonomija i agrobiznis, evropska i međunarodna ekonomija i biznis, finansije, bankarstvo i osiguranje, marketing, menadžment, poslovni informacioni sistemi, računovodstvo i revizija ili trgovina.

Upis studenata na Ekonomski fakultet u Subotici

Podnošenje prijava na Konkurs je 22, 23. i 24. juna, a polaganje prijemnog ispita je 29. juna. Objavljivanje preliminarne rang liste je 30. juna, a konačne rang liste 9. jula. Upis kandidata će se vršiti 12, 13. i 14. jula 2016. godine.

Prijemni ispit

Prijemni ispit se polaže iz dva od sledećih nastavnih predmeta, po izboru: Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija, Matematika, Filozofija s logikom i Informatika.

Korisni linkovi:

Sve informacije dostupne su vam na internet stranici Ekonomskog fakulteta, a za sva pitanja možete da se obratite putem e-mail adrese upis2016@ef.uns.ac.rs ili pozivom na telefon 024/628-084.

Upis studenata na Ekonomski fakultet u Subotici

Detalji Konkursa za upis na master i doktorske akademske studije se nalaze na ovom linku

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 14045

Povezane vesti

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

studenti subotica

ekonomski fakultet u bujanovcu

visoko obrazovanje

obrazovanje subotica

subotica obrazovanje

studiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.