Komentara: 1
Pregleda: 6975
Foto

U toku radovi na proširenju Ambulante I

07.02.2017. u 13:16h
Izvor: TV Subotica
Kao što je pre nekoliko meseci najavljeno, Ambulanta I u Kumičićevoj ulici  biće proširena  i  to zahvaljujući sredstvima nemačke ASB organizacije. Kada bude završen, novi deo ambulante biće namenjen prvenstveno deci.
U toku radovi na proširenju Ambulante I

Svako ko je posetio ili prošao pored Ambulante I u Kumičićevoj ulici mogao je da vidi da su u toku radovi na dogradnji objekta. Izgradnja dodatnih 100 kvadrata samo je još jedna u nizu donacija za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava koje su pogođene migrantskom krizom. Imajući u vidu da su Subotičani podneli veliki teret ove krize, na neki način to mora da im se vrati, napominje Milimir Vujadinović, šef Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji Grada.

Za sada je da na tom mestu bude dispanzer za decu, uglavnom za decu migrante do 14 godina koja pristižu na autobusku stanicu. Naravno, ne samo za njih. Ostaje u nekom narednom periodu da se organizujemo, i objekat  će poslužiti i našem stanovništvu u svakom slučaju. Imaćemo i poseban dan za penzionere, kada će oni moći da koriste usluge pregleda u toj ambulanti. To će biti jedno mesto na kome sarađuje Dom zdravlja sa svim ostalim donatorima, jer je cilj da se Dom zdravlja rastereti. I kada su u pitanju Dispanzer za decu u centru grada, ali i kada su u pitanju vozila, oprema i sve ono što je pod opterećenjem u jednoj ovakvoj situaciji. Na kraju krajeva, sve to što je tamo, svakako je u vlasništvu Grada, i to je ono što će ostati za budućnost našim generacijama, a u ovom momentu pomaže da naši sugrađani ne snose trošak krize,“ objašnjava Milimir Vujadinović.

U toku radovi na proširenju Ambulante I

U toku radovi na proširenju Ambulante I

Dogradnju ambulante, kao i osnovnu opremu u potpunosti finansira nemačka ASB organizacija koja je već duže vreme partner Gradu.

„Oko 53.000 evra je ukupna vrednost objekta, od toga je 3.000 evra vrednost opreme, odnosno onog osnovnog – pre svega nameštaja. Očekujemo da radovi budu završeni najkasnije do kraja ovog meseca i primopredaju lokalnoj samoupravi, tačnije gradonačelniku,“ dodaje naš sagovornik.

U Prihvatnom centru za migrante trenutno je oko 120 ljudi, što znači da mesta još uvek ima, dok u neformalnom kampu na Kelebiji boravi 12 ljudi.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6975

Povezane vesti

Povezane teme

ambulanta

milimir vujadinović

ambulanta kumičićeva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.