Komentara: 0
Pregleda: 5143

Teniski turnir "Palić Open" od 26. do 31. jula

20.07.2016. u 15:26h
Izvor: TV Subotica
Teniski turnir "Palić Open 2016" u ženskoj konkurenciji na šljaci, održaće se ove godine u periodu od 26. do 31. jula.
Teniski turnir "Palić Open" od 26. do 31. jula

Na terenima TK "Palić" tokom šest dana takmičenja u glavnom žrebu, 32 teniserke iz celog sveta boriće se za nagradni fond od 10.000 dolara i nove WTA bodove koji bi im doneli napredak na svetskoj rang listi. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Teniskog saveza Srbije i Grada Subotice.

Prva nositeljka turnira je bugarska teniserka Dia Evtimova, 575. na WTA rang listi, koja je 2006. osvojila Palić Open.  Od naših teniserki, koje će učestvovati na turniru, najbolje je rangirana Tamara Ćurović, koja zauzima 665. poziciju na svetskoj rang listi, a pored nje u glavnom žrebu učestvovaće još tri igračice, od kojih su dve dobile vajld kartu, Tijana Spasojević i Katarina Kozara.

Pre glavnog žerba, održaće se kvalifikacioni deo turnira u kom će učestvovati 64 igračice od kojih će 15 igrati pod zastavom Srbije.

Od naredne godine, prema pravilima Svetske teniske federacije, prvi stepen profesionalnog turnira igraće se za nagradni fond od 25.000 dolara, što su sredstva koja rukovodstvo TK "Palić" nema. Stoga, predstojeći turnir na terenima u stoletnoj Palićkoj šumi, mogao bi ujedno biti i poslednji.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5143
Povezane teme

teniski turnir palić

teniski turnir

teniski klub palić

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.