Komentara: 19
Pregleda: 7349

SuBus - elektronski sistem naplate javnog prevoza u Subotici

21.02.2012. u 16:02h
Izvor: RTV Yueco
SuBus - elektronski sistem naplate javnog prevoza u Subotici

Elektronski “tiketing” sistem naplate javnog prevoza u Subotici zvaće se SuBus, a deo opreme biće nabavljen preko IPA prekograničnog projekta koji se realizuje sa partnerima iz Mađarske. Radi se o projektu “Razvoj integralnog javnog transporta u regionu Subotica – Segedin”, a pored uvođenja tiketing sistema daće i odgovore na pitanja kako unaprediti saobraćaj između dva prekogranična grada, na osnovu želja samih putnika. Projekat sufinansira Evropska unija, a njegova ukupna vrednost jeste nešto preko 300.000 evra.

Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, kroz realizaciju ovog IPA prekograničnog projekta oko 70.000 evra biće uloženo u nabavku opreme za uvođenje elektronske naplate karata – tiketing sistema. Taj sistem nosiće naziv SuBus, a kako smo već izveštavali, njegovo uvođenje očekuje se do kraja godine. Sličan sistem se već koristi u partnerskom gradu Segedinu.

Partner na realizaciji ovog projekta jeste KTI institut za saobraćaj iz Budimpešte. Projekat, pored nabavljanja opreme za instalaciju tiketing sistema naplate karata i kontrole saobraćaja, podrazumeva i anketu o saobraćajnim potrebama stanovnika pogranične regije, a na njenom osnovu i izradu Studije i strategije razvoja prekograničnog javnog prevoza, odnosno reorganizacije Subotičkog javnog prevoznika. Jedan od partnera na ovom projektu jeste i Otvoreni univerzitet iz Subotice, koji se ranije bavio sličnim pitanjima iz oblasti logistike.

Projekat IPA prekograničnog programa “Razvoj integralnog javnog transporta u regionu Subotica – Segedin” trajaće ukupno 16 meseci. Ukupna vrednost projekta koji sufinansira Evropska unija jeste nešto preko 300.000 evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 7349

Povezane vesti

Povezane teme

IPA prekogranični program

Suboticatrans

SuBus

tiketing sistem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.