Komentara: 18
Pregleda: 6210

Subotica čeka obilaznicu

06.05.2014. u 16:59h
Izvor: Portal "B92"
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai očekuje podršku republičke vlade u realizaciji značajnih projekata za taj grad, poput obilaznice ili Narodnog pozorišta.
Subotica čeka obilaznicu

Subotička lokalna samouprava ima velika očekivanja od nove republičke vlasti i nije slučajno da su u koalicioni sporazum Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara ušli subotički infrastrukturni projekti, ocenio je Maglai.

Komentarišući objavljivanje koalicionog sporazuma SVM i SNS, u čijem tekstu se kao prioriteti navode neki od nezavršenih projekata u Subotici, Maglai je rekao da bi za Suboticu bilo od velikog značaja da konačno “stavi tačku“ na izgradnju obilaznice oko Subotice ili zgrade Narodnog pozorišta, uz druge bitne projekte za sam grad.

Maglai smatra da postoje realne šanse da se u naredne dve godine završi izgradnja obilaznice oko Subotice, a zgrada Narodnog pozorišta u naredne četiri godine.

“Ja sam ubeđen da će republička vlast pomoći u realizaciji ovih projekata, i u finansijskom delu i u drugim segmentima. Optimista sam da ćemo u sledećem periodu, ako bude političke stabilnosti na nivou republike i na nivou grada, najveći deo ovih projekata i realizovati“, rekao je Maglai Tanjugu.

Komentarišući najavljeno “stezanje kaiša“ u javnom sektoru, on je rekao da Subotica nije čekala republičku Vladu i da su u tom pravcu već ostvarene određene uštede.

Maglai je precizirao da su sve javne ustanove i preduzeća obavezane da smanje broj zaposlenih za pet procenata, dok je u samoj gradskoj upravi smanjen broj zaposlenih za više od 30, a mnogi rezovi učinjeni i u drugim oblastima, navodeći primere potrošnje goriva, korišćenja službenih automobila i nabavke softvera.

“Uradili smo ozbiljne uštede, mada, moram vam reći, ja lično još uvek nisam zadovoljan, zato što nas koče mnoge zakonske odredbe“, rekao je Maglai.

On je precizirao da ozbiljnije smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru povlači i velike iznose za otpremnine. Na osnovu toga, Maglai se nada da će biti donet novi Zakon o radu koji će smanjiti otpremnine za javne službenike, i da će tek tada moći da se načini “ozbiljniji iskorak“ na smanjenju broja zaposlenih. Pored broja zaposlenih u javnom sektoru, za koji je ocenio da je prekomeran, Maglai takođe ističe problem strukture zaposlenih, odnosno neadekvatnog stručnog kadra, kako u samoj Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima.

“Imamo zaposlene koji nemaju stručne kvalitete, a na nekim segmentima nam trebaju stručni ljudi, a ne možemo ih zaposliti zato što imamo zabranu zapošljavanja sa republičkog nivoa. Sa druge strane imamo veoma otežane uslove za otpuštanje zaposlenih ili smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru“, rekao je Maglai Tanjugu.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6210

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

Narodno pozorište

svm

jene maglai

zaobilaznica oko subotice

sns

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.