Komentara: 2
Pregleda: 4896

Solnok i Partizan testiraju košarkaše Spartaka

13.09.2016. u 11:12h
Izvor: TV Subotica
Košarkaši Spartaka u sklopu priprema na novu sezonu odigrali su nekoliko kontrolnih utakmica, a prva naredna je sutra u Subotici protiv Solnoka, dok će za kraj Spartak dočekati Partizan.
Solnok i Partizan testiraju košarkaše Spartaka

U sklopu priprema za početak nove sezone, košarkaši Spartaka u sredu od 19 časova dočekuju Solnok, višestrukog prvaka Mađarske. Klub iz istoimenog grada, poslednjih godina vlada košarkaškom scenom naših severnih suseda, a domaćim ljubiteljima košarke poznata je i činjenica da su igrali i ABA ligu kao i da su redovni učesnici Eurokupa, drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi.

Domaći košarkaši ovu utakmicu dočekuju u izmenjenom igračkom kadru. Klub je uspeo da zadrži okosnicu tima iz prethodne sezone, pa ćemo i u ovoj gledati Popovića, Ljubenkovića, Nikolića, Miščevića, Laketu, Prlju i Matića. Nova lica u Spartaku su Nikola Hristov, Stefan Andrejević, Hrvoje Puljko, Nikola Lučić, Nebojša Jovičić i igrač sa američkog koledža Deži Ibitaj.

Rooster je sklopljen, a ambicije su porasle. U klubu žele da ove sezone napadnu vrh tabele i plasman u Superligu Srbije, gde bi snage odmeravali sa Crvenom zvezdom, Mega Leksom, FMP-om i Partizanom.

Pre početka sezone, upravo će beogradski crno beli biti reper mogućnosti košarkaša Spartaka u novoj sezoni. Susret sa najtrofejnijim srpskim klubom, čije će boje ove sezone braniti junior Spartaka Stefan Pot, zakazan je za nedelju 25. septembar sa početkom u 18,30 časova.

- "Klub je spreman i organizaciono i igrački da odoli nekim željama koje su prisutne, a to je da napadnemo prva četiri mesta koja obezbeđuju mesto u Superligi Srbije i to bi obezbedilo gradu i klubu dodatnih 8 utakmica sa našim najjačim klubovima. Mislim da ćemo ove godine pružiti još bolju igru i postići još bolji rezultat nego prošle godine, i u to sam ubeđen." - rekao je Goran Banjanin, sportski direktor KK "Spartak"

Na putu ka novim pobedama i uspesima u klubu računaju na podršku publike. Upravo je subotička publika prethodne sezone bila dodatni vetar u leđa u momentima kada su plavi golubovi lomili svoje protivnike i beležili pobede vredne opstanka u elitnom društvu. Ove godine ta podrška bi mogla da ih vine u plejof Superlige Srbije.

- "Sport se igra zbog publike. Košarka u Subotici ima dugu tradiciju. Bilo je tu mnogo dobrih igrača, mnogo dobrih rezultata i sada želim da najavim jednu lepu jesen i lepu zimu, gde će publika moći da uživa u našim igrama. Imamo dva sjajna trenera Dušana Alimpijevića i Slobodana Ljubotinu koji sjajno rade na treninzima sa momcima, a i sami treninzi su fantastični, tako da ja ne sumnjam da ćemo biti u dobroj formi i da ćemo imati značajnu ulogu u narednom prvenstvu." - dodaje Banjanin

Oba priprema meča do kraja igraće se u Subotici, a ulaz za sve ljubitelje košarke će biti besplatan.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4896

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.