Komentara: 2
Pregleda: 2268

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (27:20)

02.04.2016. u 22:40h
Izvor: TV Subotica
U drugom kolu rukometne Superlige Srbije, rukometaši Spartak Vojputa savladali su Crvenu zvezdu iz Beograda rezultatom 27:20 (16:11), zabeleživši prvu pobedu u borbi za prvaka države nakon remija u prvom kolu sa Partizanom. Spartak je odličnom igrom u prvom poluvremenu i potom u finišu utakmice slomio otpor neugodne Crvene zvezde, nanevši joj prvi poraz u ovom formatu takmičenja.
Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (27:20)

Poveli su na startu domaći rukometaši sa 4:2, ali su ubrzo isključeni Distol i Lojaničić što gosti koriste za ekspresno izjednačenje 4:4. Međutim pogodak Županjca sa igračem manje pokrenuo je seriju od 4 gola u nizu, koju zaključuje Čupić u 13. minutu za vođstvo 8:4.

Promenio je Nenad Peruničić golmana što je donelo rezultat jer su Antelj sa dve sjajne odbrane i Todorović sa svojim preciznim šutevima prepolovili prednost Spartak Vojputa u 20. minutu 10:8. Međutim do kraja prvog poluvremena, u poslednjih 10 minuta domaći rukometaši dobrom igrom stiču maksimalnih 16:10 u 28. minutu, a do sudijskog znaka za odmor Šotić smanjuje na 16:11.

Drugo poluvreme otvorio je Gačević pogodkom sa igračem više, ali je Spartak Vojput ponovo brzom serijom stekao +6 u 35. minutu 18:12. Međutim napad domaćih igrača je stao, pa su crveno beli u narednih 10 minuta topili prednost domaćih da bi u 47. minutu golom Šotića stigli na 20:18 i naterali klupu Spartak Vojputa da zatraži minut predaha. Nakon tajmauta „putari“ su na krilima Đekića i Lojaničića zaigrali bolje i u 52. minutu stekli 23:19, a ta prednost je obećavala mirniju završnicu. U završnici domaći rukometaši su uvećali prednost na najvećih 26:19 atraktivnim golovima Lojaničića i Jelića da bi konačnih 27:20 postavio Županjac u poslednjim trenutcima utakmice.

Spartak Vojput su predvodili Županjac i Lojaničić sa po 6 golova, dok je Abadžić zalebežio 14 odbrana. Sa druge strane Dragutinović je prevodio crveno bele sa 9 golova ali nije imao adekvatnu pomoć od saigrača.

U narednom kolu Spartak Vojput putuje u Šabac gde ih očekuje duel sa Metaloplastikom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2268
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.