Komentara: 29
Pregleda: 4183

Radulović: Demontirati parazitski sistem

06.03.2014. u 15:59h
Izvor: RTV City
Listu pod rednim brojem 15 na parlamentarnim izborima predvodi bivši ministar privrede Saša Radulović pod sloganom „Dosta je bilo“. Na sinoć održanoj tribini pod nazivom „Šta koči naš oporavak? Razobličavanje parazitskog sistema“ Radulović je govorio o programu grupe građana koju predvodi istakavši probleme koji se u državi prvo moraju rešiti.
Radulović: Demontirati parazitski sistem

Demontiranje partijskog parazitskog sistema predstavlja najneophodniji korak nakon kojeg slede svi drugi, istakao je Radulović. Paket neophodnih reformi je kao ministar predstavio premijeru Dačiću u nameri da reši pitanja koja Srbija ne rešava već decenijama.

„Međutim, onda su reforme počele da otpadaju jedna po jedna i dok je bilo šanse da se sprovede neka reforma ja sam bio u Vladi. Kad je konačno otpala i poslednja reforma čime je Aleksandar Vučić pokazao da nema nikakvu želju da demontira ovaj parazitski sitem, zato što čitava njegova stranačka infrastruktura zavisi od tog sistema, ja sam izašao iz Vlade i odlučio da samostalno izađem na izbore jer ni jedna stranka ne želi da uradi ono što je neophodno Srbiji. Cilj naše kampanje i uopšte izlaska na izbore je demontaža partijskog parazitskog sistema koji guši Srbiju i koji nas košta milijarde evra godišnje, sa desetinama hiljada partijski zaposlenih koji su kupovali diplome. Zbog tog i takvog sistema Srbija ne može dalje.“ - izjavio je Saša Radulović, nosilac liste „Dosta je bilo. Restart“

U poslovanju sa stranim investitorima neophodna je i transparentnost jer javnost ne zna šta piše u tajnim ugovorima koji se sklapaju. Nasuprot tome, Radulović navodi da je ključ okretanje domaćoj privredi i razvoj privatnog sektora.

„Dosta je bilo. Moramo konačno da se okrenemo sebi, da se posvetimo domaćoj privredi, da smanjimo poreska opterećenja, da tim podstaknemo privatni sektor da stvara nova radna mesta, da stvara profit a kroz to sve će doći rast životnog standarda.“ - zaključuje Radulović

Predlog Zakona o radu Radulović smatra dobrim za dobre radnike i dobre poslodavce, lošim za neradnike i one koji zloupotrebljavaju sistem a posebno lošim za sindikalne privilegije kojih je najviše u javnom sektoru. Novi Zakon o radu je neophodan jer postojeći ne funkcioniše i pod njim smo izgubili stotine hiljada radnih mesta.

Radulović dodaje da ništa nije urađeno po pitanju malog privrednog rasta i deficita a zabrinjavajući je i medijski mrak i tabloidizacija koji su građeni za vreme Tadića a usavršeni za vreme Vučića.

„Mi treba da živimo od rada a ne od privilegija. Treba da bude bitno šta znaš a ne koga znaš i oni koji podmeću ljudima treba da budu ti koji su ugroženi a ne oni koji su prevareni.“ izjavio je nosilac liste „Dosta je bilo. Restart“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 29
Pregleda: 4183
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.