Komentara: 24
Pregleda: 31247

Prvomajski uranak na Paliću

01.05.2016. u 18:55h
Izvor: Subotica.com
Kišovito vreme i poklapanje sa najvećim hrišćanskim praznikom ove godine je u velikoj meri smanjilo broj posetilaca na tradiocionalnom prvomajskom uranku na Paliću.
Prvomajski uranak na Paliću

Organizatori proslave prvomajskog uranka u Subotici i na Paliću očekuju za sve dane praznika do 50.000 posetilaca. Kišovito vreme i poklapanje sa Uskrsom je uticalo na slabiju posetu, a u preduzeću „Park Palić“ su zadovoljni popunjenošću smeštajnih kapaciteta.

- Turistički kapaciteti na Paliću su popunjeni, nema slobodnih kreveta i to je dobro. Manifestacija je počela još u subotu kada je bilo 5.000 do 10.000 ljudi, a do utorka uveče očekujemo oko 50.000 ljudi, ali to svakako zavisi i kakvo će vreme biti i da li će biti kiše. Broj zakupaca na Sajmu zanata i prodajnoj izložbi je u odnosu na prošlu godinu povećan za 15 odsto. To govori o samoj turističkoj destinaciji i da ona postaje sve više atraktivnija. U odnosu na druge izletničke destinacije Palić je u prednosti zbog lepote građevina, Velikog parka i brojnih manifestacija koje se održavaju više decenija - izjavio je Oliver Tomić iz preduzeća „Park Palić“.

Gostima koji tradicionalno na Palić dolaze u velikom broju na raspolaganju su vašar sa raznim zanimljivostima, nezaobilazni vašarski mesnati proizvodi i slatkiši, veliki luna park, kao i broni ugostiteljski objekti i restorani sa pretežno vojvođanskom kuhinjom i lokalnim specijalitetima. Manifestaciju prate različiti kulturni i zabavni programi na nekoliko lokacija. Kompletan program za prvomajske praznike možete pogledati na ovom linku.

Prvomajski uranak na Paliću

Prvomajski uranak na Paliću

Među posetiocima Palića bio je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je podsetio da je Palić uvek posećen za praznike, ali da su ove godine vremenske prilike uticale da bude manje gostiju.

- Palić je svakako i danas lep, a suština je što korak po korak počinje da se realizuje ono što smo zacrtali. Imamo vidljive rezultate razvoja Palića. Prošle godine smo potpisali protokol za dobijanje sredstava od Investicione nemačke banke što je ogroman iskorak i zahvaljujući tome smo duboko u poslu rešavanja i realizacije projekta biodiverziteta Palića. Dobili smo od Vlade Srbije odobrenje za eksproprijaciju obalnog pojasa, rade se urbanistički i planovi detaljne regulacije obale. Bitno je što već imamo bolji kvalitet vode i da su aktivnosti preduzete na tome dale rezultate – rekao je Jene Maglai.

Prema Maglaijevim rečima, do kraja godine će biti završena kompletna dokumentacija za 22 kilometra kanalizacione mreže u naselju, u samom priobalju i radi se i na dokumentaciji za popravak rada prečistača u delu ulaska vode u Palićko jezero.

- Ova godina je godina priprema, a sledeća godina će biti prva godina rezultata. Ubeđen sam da će se već sledeće godine moći kupati u jezeru. Moći ćemo na jesen ili početkom iduće godine i da vidimo prvog strateškog investitora na Paliću - rekao je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću Prvomajski uranak na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 31247

Povezane vesti

Povezane teme

palić

Prvomajski uranak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.