Komentara: 87
Pregleda: 21232

Policijsko nasilje nad maloletnikom u Bajmoku ostaje neprimećeno

19.08.2014. u 12:06h
Izvor: Bajmok.co
Maloletni I. M. (1997) iz Bajmoka, zadobio je u subotu uveče lakše telesne povrede kada ga je policajac R. S. iz Pačira, van dužnosti, dok je pričao sa njegovim sinom udario u lice. Policajci na dužnosti iako su bili prisutni u neposrednoj blizini nisu reagovali, niti pružili pomoć povređenom maloletniku, a vrhunac apsurda je ignorisanje bajmočke policije na prijavu nasilja.
Policijsko nasilje nad maloletnikom u Bajmoku ostaje neprimećeno

- "Kada sam se podigao pored mene su prošla tri policajca u uniformi, koji su te noći dežurali. Upitao sam ih kome da se žalim, a oni su mi rekli da ne znaju, pa produžili u diskoteku Underground" - priča maloletni I.M.

Sve je počelo, nastavlja priču I.M. u subotu jedan čas posle ponoći.

- "Grupa mladića koja je proslavljala rođendan, nas petnaestak, izašla je napolje u park ispred crkve, jer je B. P. hteo da se potuče zbog devojke Milice sa N. S. koji ga je čitavo veče provocirao. Kako bi sprečili da se to dogodi svi smo izašli napolje, a pošto izlazim i družim se sa N. S čiji je tata policajac stao sam sa njim da razgovaram. Došao je i njegov otac, policajac R. S., koji je te noći bio u civilu, pokazivao je značku, a kada sam se okrenuo on se zaleteo i udario me u lice iz čista mira. Od udarca sam odmah pao, a devojka zbog koje su njih dvojica hteli da se potuku se onesvestila. Dok sam smirivao drugove koji se nisu ni potukli, dobio sam batine ni kriv ni dužan. Sve to videla su i tri policajca u uniformi koja su dežurala te noći, prošla pored nas kao da se ništa nije dogodilo i na moje pitanje kome da se žalim odgovorili da ne znaju" - priča I. M.

Posle incidenta koji se dogodio I. M. je otišao kući, legao da spava i ništa nije rekao roditeljima.

- "Kada sam se probudio u nedelju ujutru, moji roditelji su videli po modricama na licu da sam dobio batine, pa sam ispričao šta se dogodilo. Sa ocem sam otišao u Policijsku stanicu, dobio sam i izveštaj lekara o zadobijenim povredama, a policija nije čak ni evidentirala da se tuča dogodila iako je bila prisutna" - zaključuje I. M.

U ponedeljak su i drugovi I. M. bili u Policijskoj stanici Bajmok kako bi dali izjave povodom ovog događaja, a s obzirom da nemaju poverenja u lokalnu stanicu isti dan su slučaj prijavili u PU Subotica.

Kako saznajemo od porodice maloletnog I. M. u PU Subotica juče je podnešena krivična prijava protiv policajca R. S., a nadaju su da slućaj neće biti (kolegijalno) zataškan s obzirom da postoje brojni svedoci i izveštaj medicinskog osoblja iz Opšte bolnice u Subotici.

I.M. ima lakše telesne povrede u vidu ogrebotina i nagnječenja tkiva na glavi, rukama i nogama.

Izvor: Bajmok.co
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 87
Pregleda: 21232

Povezana vest

Povezane teme

policijska tortura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.