Komentara: 9
Pregleda: 4252

Peticija zbog visokih računa i u MZ "Mali Bajmok"

24.01.2014. u 16:04h
Izvor: RTV City
Veliki broj građana obratio se Mesnoj zajednici Mali Bajmok sa žalbama na visinu računa za isporučenu toplotnu energiju za decembar, od kojih su neki i za 100 odsto veći u odnosu na novembar, iako je prosečna temperatura u decembru bila za šest stepeni niža u odnosu na novembar.
Peticija zbog visokih računa i u MZ "Mali Bajmok"

Subjektivni osećaj građana je takav da decembar nije bio toliko hladan mesec u odnosu na novembar, ali da su računi ipak visoki, te da kvalitet isporučenog gasa nije na ugovorenom, odnosno zadovoljavajućem nivou.

Javna je tajna da je kvalitet gasa u Srbiji već odavno daleko ispod standarda, pa čak postoje i teorije da se svesno "upumpava" vazduh kako bi se razblažio gas, a samim time ovaj energent bi imao lošiji kvalitet, čime bi se zahtevala duža upotreba, što za sobom povlači i "duže okretanje" brojčanika i neminovno uslovno rečeno veće potrošnje. Građani koji su se obratili nisu birali reči za novonastalu situaciju, ali u proseku izraženo je veliko nezadovoljstvo i najdirektnija sumnja da su prevareni.

Zbog svega navedenog MZ Mali Bajmok organizuje potpisivanje peticije zbog visokih i sumljivih računa, odnosno pokrenuta je inicijativa za prikupljanje potpisa za peticiju nezadovoljnih građana na visinu računa za utrošak toplotne energije, gasa kao i električne energije za mesec decembar 2013. godine. Prikupljanje potpisa će se vršiti u prostorijama mesne zajednice na adresi Franje Kluza 2. radnim danima od 8 do 12 časova prepodne, do srede 29. januara. Peticija će biti prosleđena preduzeću’’Suboticagas’’, kao i preduzeću „EPS snabdevanje“, radi dobijanja validnih podataka za obračun energenata za mesec decembar 2013. Mole se građani da se, s obzirom na ozbiljnost problema, odazovu u što većem broju.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4252

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

računi za struju

računi za gas

računi za grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.