Komentara: 18
Pregleda: 7750

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

22.07.2014. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Još jedan objekat na kojem bi se mladi mogli zabavljati i baviti raznim sportskim aktivnostima stoji zapušten i prepušten da propada, a kao takav a pre svega gubi svoju funkcionalnost ali i ruži okolinu. U pitanju je sportski teren na Paliću, kod Sportskog centra "Janko Pejanović", nekada popularno sastajalište omladine, danas ruglo sa kojim turističko rukovodstvo Palića dočekuje goste.
Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Na samo stotinjak metara od obilaznog puta, muškog štranda, obale jezera i još manje od okolnih ugostiteljskih i smeštajnih objekata nalazi se jedan sportski objekat koji je prepušten sam sebi, na kojem ima svega što ne treba, ali najmanje onog što mu je prvobitna namena.

Poslednjih par godina pisali smo par vesti na ovu temu i odobravali nekoliko pištaljki opravdano nezadovoljnih, ali dobronamernih građana koji su ukazivali na ovaj problem. Samo jednom smo uspeli da privučemo pažnju i interesovanje nadležnih kada su akcijom bez većih ulaganja i za nepun radni dan doveli u sasvim pristojno stanje. To je bilo sada već davne 2011. godine, a od tada koliko nam je poznato u taj teren nije ništa ulagano, a zub vremena ga je sve više uništavao.

Pre nepunih mesec dana (30. juna) kontaktirali smo preduzeće "Park Palić", JKP "Čistoća i zelenilo" i Mesnu zajednicu "Palić" kako bismo im predložili da kao medij organizujemo i na više načina podržimo akciju sređivanja ovog rugla, ali nažalost jedino su nam zvanično odgovorili dobronamerni ljudi iz MZ "Palić" koji su podržali ideju, uz napomenu da je Komisija za sport i omladinu, kao i Komisija za zaštitu životne sredine pri ovoj MZ u zadnjih 5-6 godina više puta se bavila ovom problematikom, ali najveći problem su nesređeni imovinsko-pravni odnosi vlasnika tih parcela.

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Iako smo istim povodom u dva navrata za kratko vreme kontaktirali i preduzeće "Park Palić" i JKP "Čistoća i zelenilo", niko do današnjeg dana iz ovih preduzeća nije nam se čak ni pismeno obratio po ovom pitanju i time su pokazali koliko im je stalo da reše ovaj problem.

Preduzeće "Park Palić" pod čijom se nadležnosti nalazi turistički deo Palića trebalo bi da vidi svoj interes, ali i obavezu da se ovaj teren dovede u neko pristojno stanje, a ako već ne može da ga infrastrukturalno obnovi onda može barem da angažuje tehniku i ljude da se za jedno prepodne pokosi trava i počisti smeće koje se tamo godinama nagomilava, pa time makar malo poprave sliku tog dela Palića, a kada se već sredi trava i ukloni smeće, sigurno će to biti mnogo primamljivije za sport i rekreaciju.

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Sledeća faza bi mogla, odnosno trebala da bude, sređivanje infrastrukture (klupe, ramovi za ljuljaške), konstrukcija za koševe i golove, terena, a možda čak i uklanjanje tribina koje su u poodmaklom stanju raspadanja.

Teren osim što je neugledan zarastao je u travi i korovu koji je na nekim mestima i preko dva metra. S obzirom da za veće investicije treba da se reše neka pravna pitanja, postavlja se pitanje šta sprečava rukovodstvo turističkog sektora Palića da se makar pokosi trava i uništi korov.

Košarkaški, fudbalski i odbojkaški tereni - sve je to potrebno Paliću. Nadležni treba da počnu od manjih stvari, a to je svakako trava koja je i obaveza da se kosi. Malo akcije uz minimalna ulaganja i učiniće ovaj prostor mnogo atraktivnijim, ali i korisnijim.

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Nebriga o sportskom terenu na Paliću

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 7750

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

jezero palić

Park Palić

jkp čistoća i zelenilo

mz palić

korov

sportski teren

turizam na paliću

zakorovljena površina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.