Komentara: 4
Pregleda: 3810

Mlekara Subotica na Londonskoj berzi?

21.06.2012. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
Mlekara Subotica na Londonskoj berzi?

Akcije Mlekare Subotica mogle bi se naći na Londonskoj berzi. Generalni direktor Salforda Slobodan Petrović najavio je da taj investicioni fond razmišlja da izađe na Londonsku berzu sa nekom od kompanija koje su u sastavu Danube Foods Group.

- Još nismo odlučili da li će to biti samo mlekare Imlek i Subotička mlekara, ili i hrana i piće, odnosno Knjaz Miloš i koncern Bambi-Banat - rekao je Petrović za novi broj beogradskog mesečnika "Magazin Biznis" koji je danas izašao.

On je rekao da je nedavno bio u Londonu i da je razgovarao sa investicionim bankarima da se pokrene taj proces, ali je istakao da je još neizvesno da li će se to do kraja godine desiti.

Podsetio je da je i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić pre krize sa svojom kompanijom imao takve planove, ali da je na kraju odustao.

Na pitanje da li su priče sa kraja prošle godine da će Bambi naći kupca imale osnova, Petrović je odgovorio potvrdno i dodao da i sada postoje zainteresovani potencijani kupci.

- I sada imamo ponude na stolu i razgovaramo, ali da li će doći do prodaje - nije sigurno. Zato ni ne mogu ništa da najavim - rekao je Petrović.

Povodom neuspelih pregovora o prodaji Imleka i Subotočke mlekare holandskoj kompaniji Campina, on je potvrdio da je jedna od nesuglasica bila cena.

- Da smo se oko toga dogovorili verovatno bismo se sporazumeli i oko drugih stvari. Poznajemo tržište i kompanije jako dobro i shvatamo i vidimo njihovu vrednost. Neko ko dođe sa strane, ko ne poznaje ovo tržište i kompanije, pokušava da se obezbedi od svih eventualnih problema - rekao je Petrović.

Na pitanje da li sada ima kupaca za Imlek, Petrović je rekao da uvek ima interesenata, ali da ne može da kaže da u ovom trenutku ima bilo kakvih pregovora.

Salford je, kako je naveo, u Imlek do sada uložio preko 120 miliona evra, i to samo u Srbiji.

- Ne govorim o kupovinama u Makedoniji i Bosni i Hercegovini preko Imleka. Investirali smo u opremu, kamione, laktofrize, marketing, razvoj... U to ne računamo više od 50 miliona evra koje smo uložili u sirovinsku bazu - rekao je Petrović. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3810
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.