Komentara: 14
Pregleda: 6338
Foto

Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

05.05.2016. u 13:44h > 16:38
Izvor: Subotica.com
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uručio je danas u Gerontološkom klubu “Centar 2” licencu za pružanje usluga “Pomoć u kući”.
Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

Gerontološki klub je među pet od 40 gerontocentara koji su dobili licencu za rad, što pokazuje koliko su kriterijumi visoki.

- Ministarstvo ne želi da pravi kompromise sa institucijama jer bi oni bili kompromis sa kvalitetom života korisnika, što ne dolazi u obzir – jasan je Aleksandar Vulin. - Interes države je da omoguće  najstarijima da što duže ostanu u svojim domovima sa porodicama. Da bi to bilo moguće, mora da postoji ovakav vid usluga. Na ovom mestu više od osam stotina korisnika može da zatraži i da dobije pomoć koja im je potrebna i to su stvari koje menjaju kvalitet života na bolje.

Po njegovim rečima, proces licenciranja ustanova u socijalnoj zaštiti treba da bude završen do kraja godine, a resorno ministarstvo je u ovaj obiman posao uložilo oko 1.4 milijarde dinara, što su sigurno najveća sredstva u istoriji socijalne zaštite.

Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

Licenca je u Suboticu stigla u vreme kada se proslavlja 45 godina od osnivanja otvorene zaštite u našem gradu. Služba pomoći i nege u kući Gerontološkog centra deo je otvorene zaštite, koju čini i 10 gerontoloških klubova, u kojima se okuplja do sedam hiljada članova.

- Ponosan sam što smo uspeli da ispunimo sve propisane, izuzetno visoke kriterijume, od kadrovskih do tehničkih kapaciteta, koje zahteva dobijanje licence – ističe Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra. - Najveće zadovoljstvo je kada su naši korisnici zadovoljni. Iako su smanjena sredstva, uspeli smo da, zahvaljujući ulaganjima i donatorima, nastavimo sa visokim nivoom usluga koje pružamo. Imali smo ambiciju da otvaramo još gerontoloških klubova ali trenutno nam to finansijska situacija ne dozvoljava, ali te krajeve gde ih nema organizujemo na drugi način.

Licenca za Gerontološki klub "Centar 2"

Izvor: Subotica.com

Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući

Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući Uručenje licence za pružanje usluge Pomoć u kući
Pogledaj ostale fotografije

45 godina Gerontološkog kluba Centar II

45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II 45 godina Gerontološkog kluba Centar II
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6338

Povezane vesti

Povezane teme

petar balažević

gerontološki klub centar 2

gerontološki klub subotica

aleksandar vulin

nega u kući

pomoć u kući

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.