Komentara: 21
Pregleda: 6303

"Kroz vodu" do Makove sedmice

13.02.2016. u 08:50h
Izvor: TV Subotica
"Kroz vodu" do Makove sedmice

Nakon jače kiše, mnoge ulice u MZ "Makova sedmica" pretvaraju se u prava mala rečna korita, kroz koja je otežan prolaz kako pešacima, tako i motornim vozilima. Novi saziv MZ je na zboru građana koji je održan krajem prošle godine, upoznao predstavnike  javnih komunalnih preduzeća sa uslovima u kojima se odvija život na svega 5km od centra grada, međutim do danas, rešenje za ovaj  problem se ni ne nazire.

Nezadovoljstvo građana svakodnevno raste, dok se rešenje problema ne pomera sa mrtve tačke. Rukovodstvo MZ Makova sedmica je svojim programima obuhvatilo sve poteškoće građana, i odredilo prioritete, ali kako ističu, mnogo toga ne zavisi samo od njih.

"Kroz vodu" do Makove sedmice

- „Nije to do nas. To pitanje je do grada. To je sve do Direkcije za izgradnju grada, tačnije do direktora koji je bio ovde na zboru građa gde su mu građani rekli sve što ih muči a to su upravo sve te neasfaltirane ulice. Kada treba legalizacija, plaćanje poreza građani plaćaju, a kada treba za te građane nešto uraditi, tada nema ništa. Nije Makova sedmica sada u džungli ili na divljem zapadu. Ovde je sve regulisano što se toga tiče i sve što se traži od građana to oni ispoštuju. Mi imamo jako dosta problema sa infrastrukturom.“ - rekao je Mirsad Nalić, predsednik skupštine MZ "Makova sedmica"

Kako ističu u rukovodstvu Mesne zajednice, za svaki program i  molbu sa kojima se obraćaju rukovodstvu Grada, dobijaju odgovor da nedostaju novčana sredstva. Nadaju se bar tucaniku, kojim bi mogle da se pospu neasfaltirane ulice, i na taj način se donekle stanovnicima ovog dela grada omogući lakše kretanje ulicama za vreme padavina.

"Kroz vodu" do Makove sedmice

- „Nemaju sredstava?! Po našim saznanjima, za ovu godinu 3 miliona dinara su raspolaganju za celi grad za postavljanje tucanika i milion dinara za održavanje. Pitamo se da li će barem jedan dinar doći na Makovu sedmicu? Stvarno ne znam. Ja bih voleo da novinari obiđu sve ulice i uvere se u sve te probleme zajedno sa građanima, sa skupštinom MZ i savetom MZ. Takođe voleo bih da za vreme kiše dođu na Makovu sedmicu i direkto Direkcije za izgradnju grada i gradonačelnik da vide kakvo je stanje i po ulicama i na Majšanskom putu. Majšanski put je kompletno pod vodom i Graničarska ulica je kompletna pod vodom. O ostalim ulicama da i ne govorim. Naša deca ne mogu redovno da izađu iz svog dvorišta.“ - dodao je Nalić

Na teritoriji mesne zajednice Makova sedmica trenutno je oko 70% ulica bez asfalta od čega su mnoge bez tucanika. Svega 10% ulica je pokriveno vodovodom, a kanalizacija ne postoji. Stoga se mnogi stanovnici ove mesne zajednice pitaju, da li su „slepo crevo“ ovog grada ili njegovi ravnopravni građani?!

"Kroz vodu" do Makove sedmice

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 6303
Povezane teme

makova sedmica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.