Komentara: 27
Pregleda: 14411

Koliko košta isključenje grejanja?

10.10.2011. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
Koliko košta isključenje grejanja?

Zbog visokih računa za grejanje odredjeni broj Subotičana odlučio je da se isključi sa sistema grejanja subotičke toplane. Stanare zgrade u ulici Evgenija Kumičića iznenadio je dopis iz Toplane u kojem stoji da će zbog onih koji otkažu grejanje preostali korisnici morati da plaćaju više. U Toplani kažu da isključenja odobravaju ukoliko se ne narušava stabilnost grejanja u objektu, dok u Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine ističu da Toplana nema zakonskog osnova da gubitke zbog otkaza usluge nadoknadjuje povećanjem cena preostalim korisnicima.

Našoj redakciji stiglo je pismo od skupštine stanara zgrade Evgenija Kumičića broj 14. Poslali su nam pismo u kome ih Toplana obaveštava da ukoliko se jedan njihov komšija isključi sa grejanja, ostali potrošači će skuplje da plaćaju grejanje. U Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine smatraju da Toplana ne sme da drugim potrošačima naplati utrošenu toplotnu energiju zbog onih koji su se isključili.

U Subotičkoj toplani objašnjavaju nije isto kada se isključuje potrošač sa samostalne ili zajedničke podstanice. Odobrenja za isključenje sa gradskog grejanja odobravaju se potrošačima ukoliko se ne ugrožava sistem za grejanje.

Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine ističe da svako može da se isključi sa sistema i da Toplana ne bi smela da to naplati drugim stanarima koji su priključeni na gradsko grejanje. Većina stanara u zgradi na adresi Evgenija Kumičića se protivi isključenju komšije jer ne žele da plaćaju grejanje i za njega, stim da se pre godinu dana isključila jedna komšinica koja je otišla za Ameriku.Pitanje koje postavljaju građani Toplani je ko umesto nje sada plaća grejanje?

Toplana Subotica - grejanje

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 14411
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.