Komentara: 20
Pregleda: 9911

Još 300 miliona za obilaznicu oko Subotice

07.12.2016. u 14:21h
Izvor: RTV
Vlada Republike Srbije u predlogu budžeta za 2017. godinu predvidela je još 300 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Subotice, poznatije kao Ipsilon krak.
Još 300 miliona za obilaznicu oko Subotice

Nastavak ovog višedecenijskog projekta Vlada Srbije je u ovoj godini finansirala sa 123,5 miliona dinara, a za narednu preojekat podrazumeva radove na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštaju sa Bikovačkim putem, sanaciju petlje Jug i rekonstrukciju trase između kružne raskrsnice i petlje Jug.

U predlogu budžeta takođe se navodi finansijska podrška nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici, ali ne i konkretan iznos podrške.

Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara amandmanom je zatražila da se u tekstu budžeta ova podrška precizira, odnosno da bude opredeljeno 111 miliona dinara. O tome da li će amandman biti prihvaćen ili ne izjasniće se Vlada Srbije, najverovatnije na današnjoj sednici.

Za podršku radu preduzeća Park Palić predlogom budžeta opredeljeno je 10 miliona dinara, i to za "stvaranje uslova za primenu Palićkih termomineralnih voda u zdravstvene svrhe".

Još 300 miliona za obilaznicu oko Subotice

Predlogom budžeta predviđeno je 11 milijardi dinara za subvencije privatnim preduzećima, između ostalog, za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije više preduzeća, među kojima su Masterplast YU Subotica i ContiTech fluid Srbija Subotica.

Na ime nenamenskih transfera predlogom budžeta za Suboticu je predviđeno nešto više od 240 miliona dinara.

U tekstu predloga budžeta takođe se navode indirektne obaveze na osnovu spoljnjeg duga, u koje spadaju kreditne obaveze gradova i preduzeća za koje država garantuje.

Što se Subotice tiče, za rekonstrukciju i modernizaciju gradske mreže za otpadne vode Evropskoj banci za obnovu i razvoj u 2017. godini treba da se plati rata glavnice u iznosu od 814.225 evra, a za projekat unapređenja vodnih sistema 466.539 evra.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 9911

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

zaobilaznica oko subotice

obilaznica

petlja jug

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.