Komentara: 1
Pregleda: 3563

Fudbalerke Spartaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Velsu

24.06.2016. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
U Nionu je danas održan žreb za kvalifikacione grupe ovogodišnje Lige šampiona, najelitnije evropsko takmičenje za žene na kojem Spartak učestvuje šestu godinu za redom. Voljom žreba odlučeno je da će Subotičanke prolaz u top 32 potražiti preko turnira koji se organizuje u Velsu, a protivnici će biti NSA Sofija (Bugarska), Breidablik (Island) i domaći Cardiff Met.
Fudbalerke Spartaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Velsu

Završen je žreb u Evropskoj kući fudbala u Nionu. Spartaku su poznate sve destinacije, termini kao i buduće protivnice, a 28. avgusta će se znati kojih će 9 ekipa nastaviti takmičenje u nokaut fazi Lige šampiona za dame u sezoni 2016/17.

Kvalifikacione utakmice će se odigravati u 9 kvalifikacionih grupa i na 9 različitih lokacija, u vremenu od 23. do 28. avgusta, a samo će pobednici kvalifikacionih grupa ući u društvo 32 najbolja ženska tima Evrope (Top 32). Voljom žreba ŽFK Spartak će igrati u Velsu u 3. kvalifikacionoj grupi.

Direktan plasman ostvarile su ekipe iz dvanaest evropskih država - Lion i Paris Saint-Germain (Francuska), St. Pölten i Sturm Graz (Austrija), Sparta Praha i Slavia Praha (Češka), Fortuna Hjørring i Brondby IF (Danska), Manchester City i Chelsea (UK), Brescia i Verona (Italija), Wolfsburg i Bayern München (Nemačka), LSK Kvinner (Norveška), Zvezda-2005 i Rossiyanka (Rusija), Glasgow City i Hibernian (Škotska), Barcelona i Athletic Club (Španija), FC Rosengård i Eskilstuna United  (Švedska).

ŽFK "Spartak" do sada je šest puta kao šampion Srbije izlazio u Evropu, dva puta su "golubice" zastale u kvalifiakcijama, dok su tri puta ušle u Top 32, odnosno šesnaestinu finala LŠ. Prošle godine protivnik za prolazak među šesnaest najboljih bio je moćni Volsburg, sa kojim je Spartak kući igrao 0:0, a u gostima ipak nisu mogle da naprave senzaciju te su upisale poraz od 4:0. Nemice su otišle skroz do kraja, ali u finalnom meču poklekle u duelu sa Lionom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3563

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.