Komentara: 17
Pregleda: 24921

Buvljak opstaje zahvaljujući strancima

04.07.2016. u 15:37h
Izvor: RTV
Buvljak opstaje zahvaljujući strancima

Subotički buvljak odavno važi za mesto na kojem se korisne stvari mogu kupiti za malo para. Ipak, prodavci nisu zadovoljni. Kažu, prodaja ide slabo, a da nije kupaca iz Mađarske, propali bi.

"Veoma slabo ide, da nije Mađara loše bismo prošli. Vidi se nestašica para kod naših", ističe Ruža Nikoletić, koja oko 20 godina ima tezgu.

Buvljak opstaje zahvaljujući strancima

"Najviše kupuju oni koji nemaju para. Ne može se kupiti sve od igle do lokomotive, nešto ima, nešto nema. Tržnici centar čine svoje, pijaca je sve slabija i slabija. Najviše kupuju Mađari koji dolaze preko vikenda. Slovenaca ima mnogo, bili su pre par dana", objašnjava Petar Francišković prodavac i vlasnik tezge 20 godina.

Nema više ni cenkanja, kupuje se i preprodaje roba, a svi nekako zarade. S druge strane, kupci kažu da su zadovolji, jer su cene niže.

Buvljak opstaje zahvaljujući strancima

"Prvi put dolazim na Buvljak. Živim u Krgujevcu, a trenutno sam u Apatinu i došli smo čisto onako da vidimo šta ima pošto se spremamo za putovanje po Srbiji, malo na kampovanje i došla sam da uzmem neke stvarčice. Zadovoljna sam, ljubazni su", rekla je Slavica Obradović iz Kragujevca koja je došla da pazari na Buvljaku.

Prodavci objašnjavaju da nema kupaca iz Mađarske ne bi preživeli.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 24921
Povezane teme

Buvljak

subotički Buvljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.