Komentara: 6
Pregleda: 10146
Video
Foto

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

16.01.2017. u 09:53h
Izvor: Subotica.com
Finalnim mečom između Arene i Lampone Meridian Realimpeksa spuštena je zavesa na 44. izdanje tradicionalnog novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji organizuje JKP "Stadion", uz podršku gradskog resora za sport i omladinu i Sportskog saveza Subotice.
Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Poslednjem meču turnira prethodila su dva revijalna meča u kojima su snage odmerili treneri Gradskog fudbalskog saveza i Sudijska organizacija, odnosno meč dečaka Spartaka i Arene uzrasta do 8 godina, a između njih odigran je meč za treće mesto.

Bronzane medalje i novčanu nagradu od 50.000 dinara osvojili su igrači ekipe Česma investa koji su sa 2:0 savladali Vilu "Vesta" Leteći Holanđanin.

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

U pauzama između mečeva umeće sa loptom prikazali su mladi Subotičani - fristajleri.

Veliko finale odigrano je nakon kraćeg kulturno-umetničkog performansa koji su izveli članovi muzičkog sastava "Golden trio" koji čine mladi muzičari violinisti Tamaš Kiš i Akoš Pletl, uz violončelistkinju Adrianu Županek. Ovaj performans održan je u sklopu kampanje za promovisanje kulture - "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", koju realizuje Fondacija "Danilo Kiš".

Nakon odsvirane državne himne, muzički sastav je pred zagrevanje finalista nastavio sa izvođenjem dela klasične muzike, na iznenađenje mnogobrojne publike koja je tako na ovakvoj sportskoj manifestaciji mogla da posluša zvuke ovog muzičkog žanra.

Cilj kulturne kampanje je da ovakve sadržaje bar na kratko izmesti iz uobičajenog ambijenta i predstavi ih na javnom prostoru, da promoviše kulturu među stanovnicima grada, upozna ih sa mladim autorima, podstakne pre svega mlađe generacije na umetničko stvaralaštvo i oplemeni svakodnevicu sugrađana.

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Turnir koji je počeo 3. decembra poslednjeg dana imao je treću ekipu, ostalo je još da se odigra meč za 1. mesto, odnosno glavnu nagradu i novčani iznos od 400.000 dinara.

U velikom finalu sastali su se Arena i Lampone Meridian Realimpeks. Igrači Arene bili su favorit turnira, svojim ulaskom u finale to breme je postalo još teže, bila su velika očekivanja, ali pitanje pobednika je rešeno u prvih 20 minuta meča kada je, ispostavilo se, i postavljen konačni rezultat - 4:0.

U drugom delu meča igrači Lamponea su pokazivali veliko htenje i zalaganje da učine ovo finale rezultatski zanimljivijem i zabave preko 1.500 gledalaca koliko je pratilo finalni meč, ali vreme je neumitno teklo, vremena je bilo sve manje.

Dobra defanziva Arene i stalan pritisak u segmentu napada nisu obeshrabrili Lampone, bila je to borba do poslednjeg sekunda, nažalost po njih, bez konačnog uspeha, mogli su samo da pruže ruke i čestitaju protivnicima na zasluženoj pobedi.

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Neki "alibi" u sinoćnjem porazu igrači Lampone Meridian Realimpeksa mogu da traže u činjenici da su na finale doputovali direktno nakon pobede u finalu turnira u Novom Sadu.

- Ceo turnir je bio dobar, dobro smo igrali, individualne nagrade nisu prioritet, ali to je ipak neka satisfakcija kada se pogleda celokupan turnir, kada već nismo prvi. Ne bihd a krivim organizatora, ali činjenica je da smo u tri sata odigrali dva teška finala, svaka čast protivnicima na igri u finalu, zasluženo su nas pobedili, nas je malo stigao umor, ali to nikako ne umanjuje njihov uspeh - rekao je Vesko Guberinić, kapiten ekipe finaliste i osvajač priznanja za najboljeg strelca turnira.

Za treće mesto:
Česma invest - Vila "Vesta" Leteći Holanđanin 2:0 (1:0)

17' i 21' Liščević

Finale:
Lampone Meridijan Realimpeks - Arena  0:4 (0:4)
8' i 16' Lazarević, 19' i 20' Živić

Spomenućemo da su u revijalnom meču sudija i trenera bile bolje sudije (2:1), dok su polaznici škole fudbala Arene svladali vršnjake iz Spartaka (0:2).

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledila je ceremonija podele medalja i pehara za tri najbolje plasirane ekipe. Česma invest je primila bronzane medalje i ček na 50.000 dinara, finalista Lampone Meridian Realimpeks srebrne i 100.000 dinara, dok je Arena "prisvojila" ček od 400.000 dinara, mali pehar u trajno vlasništvo i veliki "ušati" prelazni pehar turnira.

Medalje i vrednosne čekove uručili su Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, zatim Robert Tot, direktor JKP "Stadion" i Filip Ilovac, predstavnik autokuće "Tasić", jednog od sponzora turnira.

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Kao i svake godine priznanja su dobili i najbolji pojedinci turnira. Najefikasniji strelac je Veselin Guberinić (Lampone Meridian Realimpeks), najkorisniji (MVP) igrač Jovan Lazarević (Arena), dok je za titulu najboljeg golmana poneo Nikola Josimović (Arena), koji je tokom celog turnira samo jednom vadio loptu iz svoje mreže. Priznanja najboljim pojedincima uručio je Goran Marinković, ispred Sportskog saveza Subotice.

Utiske posle finala i uručenog priznanja za najboljeg igrača turnira izneo je i mladi Jovan Lazarević.

- Ovo je moja prva godina u futsalu, ujedno i prvi put da osvajam turnir u Subotici. Zaista mi je drago da smo pobedili u finalu, dobio sam nagradu za najboljeg igrača, ali za mene je to sasvim sporedna stvar, važno nam je bilo kako će ekipa odigrati.  - izjavio je Lazarević i dodao da je po njemu ovaj turnir među tri turnira u Srbiji po kvalitetu, a pohvalio je i organizaciju i publiku.

Arena pobednik 44. novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Prošlogodišnji osvajač pobedničkog trofeja bila je Kuća zdravlja, koja je svoje učešće ove godine završila još u četvrtfinalu.

Izvor: Subotica.com
Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finale Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 10146

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

novogodišnji turnir u malom fudbalu

turnir u malom fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.