Komentara: 20
Pregleda: 4003

Zvonko Bogdan dobitnik Evropske nagrade za kulturno-umetnički rad i životno delo u oblasti muzike

20.03.2015. u 16:24h
Izvor: Agencija "Tanjug"
U Klubu književnika u Beogradu sinoć su dodeljene nagrade predsedništva Evropske unije umetnosti vlasniku izdavačke kuće "Kolor pres grupa" Robertu Čobanu i vojvođanskom šansonjeru Zvonku Bogdanu.
Zvonko Bogdan dobitnik Evropske nagrade za kulturno-umetnički rad i životno delo u oblasti muzike

Legendarni panonski šansonjer Zvonko Bogdan dobio je Evropsku nagradu za kulturni i umetnički rad i za životno delo u oblasti muzike. Kako je rečeno na dodeli, njegov rad obogaćuje umetničke i kulturne baštine starog kontinenta specifičnom interpretacijom južnoslovenske kulture.

"Biti sinonim za Bačku, za salaše i fijakere, biti prepoznatljiv znak za tamburaše koji su me pratili i koji će me pratiti, za jednu predivnu vinariju koja više nije vinarija već kulturna institucija i biti počasni doživotni predsednik Svetske tamburaške oraganizacije nije lako", poručio je pevač.

Vojvođanski šansonjer dodao da je to samo znak da iza njega ima puno godina i zatim svečanost dodatno ulepšao muzičkim nastupom sa tamburašima.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 20
Pregleda: 4003
Povezane teme

zvonko bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.