Komentara: 27
Pregleda: 5311

Zvanje i priznanje na subotički način

19.06.2013. u 14:35h
Izvor: RTV City
Ove godine,za zvanje Počasni građanin za istaknuto trajno i životno delo dodeliće se Radomiru Konstantinoviću, posthumno, književniku iz Beograda i Naci Zeliću dip. pravnilku u penziji i kulturnom pregaocu iz Zagreba.
Zvanje i priznanje na subotički način

Komisija je donela i Odluku o dodeli priznanja Pro Urbe za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti. Dobitnici su: Marika Pec Galer, Mihalj Pece, Robert Tili i Narodno pozorište Nepsinhaz.

Dodelu zvanja i priznanja vrši Komisija koju  biraju odbornici Skupštine grada. Tako je  septembra prošle godine izabrana  Komisija od 7 članova u sastavu: Selvija Rapti, predsednica, dr Nenad Ivanišević, zamenik,te članovi-Branko Ćirjaković, Martin Bačić, Dragan Krasić, dr Zoltan Devavari i  Ištvan Olah.

Komisija  je uputila Javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada Subotice. Od 16 do 31. maja prikupljeni su predlozi,na osnovu kojih je  Komisija i donela Odluke kao pravne forme i o kojima će konačnu reč dati oni koji su i osnovali Komisiju-odbornici Skupštine grada.

Zvanje Počasni građanin  i priznanje  Pro Urbe dodeljuju se od  1996.godine ,dakle  punih 17 godina.Za Počasnog građanina mogu se dodeliti najviše  2 zvanja,a priznanje  Pro Urbe  može se dodeliti  najviše 6 dobitnika.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 5311

Povezana vest

Povezane teme

počasni građanin

pro urbe

priznanje pro urbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.