• Pregleda: 7505

ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

Od kako je 1992. godine nošen ratnom stihijom napustio rodni Mostar, Dejana Zurovca je život vodio po raznim krajevima naše zemlje. Konačnо, mirnu luku našao je u Subotici, gde je stvorio porodicu, a uz pomoć svojih zemljaka iz Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ konačno će dobiti i krov nad glavom.
ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

Po Dejanovim rečima, trošnu kuću u Ozrenskoj ulici dobio je pre godinu i po dana putem konkursa Grada Subotice i uz sredstva Komesarijata za izbeglice. Međutim, ona je bila u lošem stanju, toliko da se u njoj nije moglo živeti.

- Na prvi pogled kuća je delavala useljivo, ali kada smo ušli u nju videli smo da ne možemo u njoj da boravimo i ponovo smo otišli u podstanare. Obratio sam se za pomoć ZU „Hercegovina“ i oni su odmah izašli u susret da pomognu i počnu adaptaciju kuće. Međutim, kada su počeli, došlo je do urušavanja i morala je da se uradi kompletna rekonstrukcija kuće – priča Dejan Zurovac, koji živi sa suprugom i ocem, a svakog trenutka čeka vest da je na svet došao i naslednik. – Radimo na pijaci, zaradimo toliko da preživimo, borimo se sa nedaćama i neizlečivom bolešću mekog tkiva koju imam, i ovo nam je velika pomoć. Nemam reči kojima  bih se dovoljno zahvalio svim mojim Hercegovcima i njihovim prijateljima koji su nam omogućili da imamo krov nad glavom.

Kuća porodice Zurovac je stavljena pod krov, ali da bi bila useljiva treba još dosta posla i novca.

- Pre otprilike dva meseca naš član Dejan nam se obratio sa molbom da mu, zbog izuzetno teške materijalne i zdravstvene situacije, pomognemo u obnovi neuslovne kuće u kojoj je živeo. Uz svesrdnu pomoć svih članova udruženja i naših prijatelja uspeli smo da kuću stavimo pod krov – ističe Dragoslav Andrić, predsednik ZU „Hercegovina“. – Pomoć nije bila samo novčana, već su mnogi pomogli i u građevinskom materijalu i svojim radom. Nadamo se da ćemo uskoro svi zajedno uspeti da kuću i završimo, te da će se sa novim članom familije useliti u novi dom.

ZU „Hercegovina“ je do sada učestvovalo i organizovalo brojne humanitarne akcije, a ovo je najveći poduhvat koje je pokrenulo. Zato apeluju na sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da porodica Zurovac dobije dom dostojan svakog čoveka.

Izvor: Subotica.com
8
Kultura Odgovori
Свака част,шта рећи!
Zvonko Dušanić
Bravo!
Nedim Odgovori
Ovo je odlična akcija i tako treba da se radi svi koji mogu malo da pomognu ,makar i besplatnim radom.
Subotičanin Odgovori
Radujem se što postoje dobri ljudi. Raduje me što se pomaže onome kome zaista treba. Za one ogorčene sugrađane koji stavljaju minus za ovakve vesti, samo mogu reći da mi ih je žao jer ne primećuju koliko ih ta zavist izjeda i truje. Tako se živeti ne može a da budeš srećan. I još nešto, nisam Hercegovac, ni Srbin, ni Crnogorac, odavde sam, iz mešanog braka, nacionalne manjine, i nisam član stranke... Ovo moram da napomenem jer je danas postalo bolesno stanje da se prvo pita ko je za koga i koje nacije. Šaljem ovu poruku iz uverenja da su ljudi uradili pravu stvar i da znaju da su većini građana bitni ljudi, a ne ko je odakle i kad došao... Bravo dobri ljudi! I želim vam da što pre zavrtite jagnje za useljenje... U ovom gradu treba da bude mesta za sve dobre ljude. Čuvajmo jedni druge...
Trovach
Drago mi je da je mnogo manje onih sto lupaju minuse.
Da, da... Odgovori
A ja 92' sa nepunih 19 branio taj njegov isti Mostar, Bunjevac..... 6 meseci.... Za koji moj...... Nisam nacionalista, majka mi je Srpkinja.... Gest je za svaku pohvalu. Inače, Hercegovci sa te strane su uvek bili složni i pomagali jedni drugima, pogotovo u ratu... Imali smo tamo i mi jednog Zurovca iz Nevesinja
Maja Odgovori
Za svaku pohvalu BRAVO
Kultura Odgovori
Браво и за Суботичанина који је земљу бранио! Ја бих на твом месту отишао упознао се са људима у Удружењу, сигуран сам да би им био драг гост.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.