Komentara: 8
Pregleda: 8895
Foto

ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

13.05.2019. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Od kako je 1992. godine nošen ratnom stihijom napustio rodni Mostar, Dejana Zurovca je život vodio po raznim krajevima naše zemlje. Konačnо, mirnu luku našao je u Subotici, gde je stvorio porodicu, a uz pomoć svojih zemljaka iz Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ konačno će dobiti i krov nad glavom.
ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

Po Dejanovim rečima, trošnu kuću u Ozrenskoj ulici dobio je pre godinu i po dana putem konkursa Grada Subotice i uz sredstva Komesarijata za izbeglice. Međutim, ona je bila u lošem stanju, toliko da se u njoj nije moglo živeti.

- Na prvi pogled kuća je delavala useljivo, ali kada smo ušli u nju videli smo da ne možemo u njoj da boravimo i ponovo smo otišli u podstanare. Obratio sam se za pomoć ZU „Hercegovina“ i oni su odmah izašli u susret da pomognu i počnu adaptaciju kuće. Međutim, kada su počeli, došlo je do urušavanja i morala je da se uradi kompletna rekonstrukcija kuće – priča Dejan Zurovac, koji živi sa suprugom i ocem, a svakog trenutka čeka vest da je na svet došao i naslednik. – Radimo na pijaci, zaradimo toliko da preživimo, borimo se sa nedaćama i neizlečivom bolešću mekog tkiva koju imam, i ovo nam je velika pomoć. Nemam reči kojima  bih se dovoljno zahvalio svim mojim Hercegovcima i njihovim prijateljima koji su nam omogućili da imamo krov nad glavom.

ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

Kuća porodice Zurovac je stavljena pod krov, ali da bi bila useljiva treba još dosta posla i novca.

- Pre otprilike dva meseca naš član Dejan nam se obratio sa molbom da mu, zbog izuzetno teške materijalne i zdravstvene situacije, pomognemo u obnovi neuslovne kuće u kojoj je živeo. Uz svesrdnu pomoć svih članova udruženja i naših prijatelja uspeli smo da kuću stavimo pod krov – ističe Dragoslav Andrić, predsednik ZU „Hercegovina“. – Pomoć nije bila samo novčana, već su mnogi pomogli i u građevinskom materijalu i svojim radom. Nadamo se da ćemo uskoro svi zajedno uspeti da kuću i završimo, te da će se sa novim članom familije useliti u novi dom.

ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

ZU „Hercegovina“ je do sada učestvovalo i organizovalo brojne humanitarne akcije, a ovo je najveći poduhvat koje je pokrenulo. Zato apeluju na sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da porodica Zurovac dobije dom dostojan svakog čoveka.

Izvor: Subotica.com
Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici Obilazak izgradnje porodičnog stambenog objekta u Ozrenskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8895

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.