Komentara: 1
Pregleda: 3805

Zgrada Narodnog pozorišta neće biti završena u ovoj godini

28.04.2011. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
Zgrada Narodnog pozorišta neće biti završena u ovoj godini

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta neće biti završeni ove godine. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio je 80 miliona dinara za radove koji su predviđeni ove godine. U planu je da se do 2012.godine završe radovi na starom delu objekta. U Gradskoj kući održan je sastanak između ministarstva rudarstva, prostornog planiranja i zaštite životne sredine, grada i predstavnika Upravnog odbora “Narodnog pozoriša” i dogovoreni su dalji koraci ka rešavanju problema sa finasiranjem ovog projekta.

Na sastanku su dogovoreni i novi modeli finansiranja. Projekatanti imaju nekoliko nedelja na raspolaganju da revidiraju projekat za nove premere i predračune, stim da se za novi projekat neće novac ponovo izdvajati. Ministar Oliver Dulić, je pozvao sve političke partije da se udruže i zajednički pronađu pravi model finansiranja jednog od najvećih projekata u kulturi u Srbiji.

Predsednik upravnog odbora “Narodnog pozorišta” Jožef Kasa prozvao je SVM i G17+ da ništa nisu uradili kako bi se obezbedio novac za nastavak radova na izgradnji subotičkog teatra. Kasa ističe da su izvođači spremni da ubrzaju tempo izgradnje, ali i da sve zavisi od novca.

Radovi na zaštićenom, starom delu pozorišta koji se rekonstruiše biće završeni do kraja godine. Naredne godine nastaviće fazno da se ogradi objekat, a u planu je i izdavanje dela prostora u komercijalne svrhe.

Izvođaču radova firmi “Yumol” duguje se 20 miliona dinara za već urađene radove. Novac je obezbeđen iz budžeta Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Veliki projekti poput izgradnje Gradskog bazena i obilaznice Y kraka biće završeni do 2012.godine, ali ne i radovi na Narodnom pozorištu. Za mesec dana trebalo bi da se zna koliko novca još nedostaje za završetak teatra i na koji način će se finansirati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3805
Povezane teme

Oliver Dulić

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

Jožef Kasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.