Komentara: 1
Pregleda: 3782
Foto

ŽFK "Spartak" predstavio dve nove igračice i započeo pripreme za nastavak sezone

07.02.2015. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
U Sportskom savezu Subotice juče su predstavljene dve nove igračice koje su se već danas imale reprezentativne obaveze, zajedno sa Alegrom Poljak, Orsolom Vajdom i Tijanom Filipović. Bilo je reči i o teškoj nezavisnoj finansijskoj situaciji sa kojom se klub suočava i ove godine. Na Gradskom stadionu danas je izvršena prozivka pred početak priprema za nastavak sezone kojoj su prisustvovale sve igračice sem gore pomenutih, ali i dve koje su tokom pauze promenile sredinu.
ŽFK "Spartak" predstavio dve nove igračice i započeo pripreme za nastavak sezone

Aktuelne šampionke Srbije prvi deo sezone završile se sa maksimalnih 11-0 u pobedama, a u nastvaku sezone sledi im odbrana šampionske titule i pehara pobednika Kupa Srbije.

Klub su tokom zimske pauze napustile Jelena Čanković i golmanka Ana Ivanov koje su svoje karijere nastavile u inostranstvu. Dosledni pravcu rada sa mladim igračicama, koje uz neke iskusnije treba da predstavljaju budućnost ovog kluba, rukovodstvo Spartaka predstavilo je juče dva nova lica u šampionskom timu, ali i osvrnulo se još jednom na tešku situaciju u sportu i uslovima u kojima su prinuđeni da funkcionišu.

Dve nove igračice dolaze iz konkurentskih klubova LASK Crvene zvezde i kruševačkog Napretka. U pitanju su mlada golmanka Milica Kostić (1997), rođena kruševljanka koja u Suboticu dolazi iz Napretka i Tijana Matić (1996) koja je došla iz LASK Crvene zvezde. Obe igračice su članice Omladinske reprezentacije Srbije i već duže vreme su bile želje prvog trenera Spartaka Borisa Arsića.

ŽFK "Spartak" predstavio dve nove igračice i započeo pripreme za nastavak sezone

Sredstvima javnog informisanja kratkim izjavama su se predstavile i same igračice.

- "Drago mi je što sam došla u šampionski tim, nadam se da ćemo doprineti odbrani šampionske titule, kao i Kupu Srbije i nadam se da ćemo opravdati očekivanja stručnog štaba." - izjavila je Tijana Matić, a vrlo slične želje i očeivanja imala je i golmanka Milica Kostić koja je izjavila: - "Nadam se da ću se dobro uklopiti u klub, očekujem odbrane titule i Kupa Srbije, kao i dobar plasman u Ligi šampiona, nadam se da ću doprineti timu".

Sportski direktor kluba Bojan Arsić saopštio je juče da u timu u nastavku sezone neće biti Jelene Čanković koja je pojačala redove Ferencvaroša, dok je pre par dana svoj novi angažman pronašla i golmanka Ana Ivanov koja će čuvati mrežu šampiona Farskih ostrva. U klubu više ne računaju na tamnoputu igračicu iz Obale Slonovače Ines N'Rehy sa kojom je sporazumno raskinut Ugovor.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još nedelju dana, a u klubu navode će pokušati da dovedu još neku igračicu, koja će pre svega biti talenat i perspektiva subotičkog i srpskog fudbala.

Predsednik kluba o finansiranju u narednom periodu

Pored predstavljanja novih pojačanja u klubu, kao i o planu priprema, bilo je reči i o situaciji u kojoj se nalazi trofejni ženski kolektiv, a više o tome rekao je predsednik kluba Zoran Arsić.

Arsić je još jednom apelovao na čelnike koji se bave subotičkom sportom da na osnovu jasnih sportskih kriterijuma, gledajući ostvarene rezultate i sveukupni značaj nekog sportskog kolektiva omoguće prikladno finansiranje iz gradskog budžeta kako bi se mogao nastaviti dobar rad i kontinuitet kvalitetnih rezultata.

Ovo se između ostalih odnosi i na ŽFK "Spartak" kao kolektiv koji poslednjih godina beleži značajne rezultate, učestvuje na međunarodnoj sceni, podiže koeficijent srpskog fubala, ali i promoviše ovaj grad u najboljem svetlu, za šta je unazad godinama i dobijao prikladna priznanja kako na nivou grada, pokrajine, ali i republike, ne računajući individualna priznanja iz Srbije i sveta.

Kompletno obraćanje možete da poslušate u audio zapisu.

Na Gradskom stadionu izvršena prozivka pred početak priprema

ŽFK "Spartak" predstavio dve nove igračice i započeo pripreme za nastavak sezone

Prva faza priprema biće održana u Subotici, u drugoj je u planu da se ode na neku višu nadmorsku visinu. U poslednjoj fazi priprema Spartak će učestvovati ma međunarodnom turniru u Italiji (8-13. mart). Pored Spartaka na turniru će učestvovati italijanski klubovi Roma i Lacio, zatim Rznanj (Rusija),  Gintra (Litvanija) i  Ekonomist (Crna Gora). Biće ovo odlična prilika da među jakim evropskim klubovima Spartak još više sazri i prikupi iskustvo pred novu sezonu kvalifikacija za UEFA ligu šampiona koje ih bez sumnje čekaju i ove godine.

Danas je na Gradskom stadionu u Subotici održana prozivka pred početak priprema za nastavak sezone kojoj su prisustvovale sve igračice sem omladinskih reprezentativki, ali i dve koje su tokom pauze promenile sredinu. Tokom priprema pred početak prolećnog dela šampionata (28. mart) Spartak će odigrati 5 ili 6 kontrolnih utakmica, uključujući i turnir u Rimu, ali i nešto ranije sa Segedinom u Mađarskoj.

Šef struke subotičkog kluba i selektor reprezentacije Srbije Boris Arsić posle prozivke izašao je sa ekipom na mali teren gde je održan kraći trening razgibavanja, a po njegovim rečima tokom priprema većinu vremena devojke će raditi sa loptom, kada god to dozvole vremenski uslovi.

- "Počinjemo pripremni period, devojke su imale svoj plan i program koji su trebale da sprovode tokom ove pauze, sledi nam testiranje. Uvodni deo priprema uradićemo u Subotici, drugi deo, nadam se, van grada. Imaćemo nekoliko kontrolnih utakmica koje će nam pomoći da se bolje spremimo za nastavak sezone" - izjavio je Boris Arsić

Što se tiče ciljeva, šef struke Spartaka rekao je da je prvi i osnovni cilj spremiti ekipu za nastavak takmičenja, zatim da se pokuša osvojiti peta uzastopna titula, kao i odbrani trofej Kupa Srbije, a onda će se ciljevi redefinisati u skladu sa situacijom.

Mileni Nikolić uručeno priznanje Sportskog kluba "Železničar"

Predsednik kluba uručio je Mileni Nikolić, najboljem strelcu prošlogodišnje sezone UEFA lige šampiona, priznanje koje su u njeno ime pre par dana preuzeli, a dolazi iz Sportskog društva "Železničar".

ŽFK "Spartak" predstavio dve nove igračice i započeo pripreme za nastavak sezone

Milena je dobitnica zlatne plakete u kategoriji najuspešnijih sportista u 2014. godini, kao najbolji strelac Lige šampiona za dame u sezoni 2013/14. Nikolićeva je u dresu Spartaka u najelitnijem klupskom takmičenju postigla 11 golova čime je zaslužila titulu Zlatne kopačke Evrope. Sa 28 golova bila je najefikasnija i u domaćem šampionatu. Priznanje u njeno ime primio je sportski direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić.

Izvor: Subotica.com

Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema

Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema
Pogledaj ostale fotografije

Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak"

Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak" Predstavljanje novih igračica ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3782
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.