Komentara: 17
Pregleda: 5321

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

31.07.2014. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub "Spartak" burno je reagovao kroz saopštenje kojem su se obratili lokalnoj samoupravi i strukturama koje brinu o sportu i sportskim objektima u našem gradu. Kako saznajemo u JKP "Stadion", a u šta smo se delomično mogli i sami uveriti, na stadionu su u toku radovi koji bi trebali da omoguće minimalno regularne uslove za takmičenje naših fudbalskih superligaša.
ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

Na Gradskom stadionu u toku su određeni radovi koji bi trebali da pomognu da se stvore uslovi za regularno takmičenje, ali i minimalni uslovi za treninge pre svega fudbalskih ekipa. U poslednja dva meseca rada, kažu u JKP "Stadion", radilo se pre svega na glavnom terenu i pomoćnim objektima gde se nalaze svlačione koje koriste fudbaleri i fudbalerke.

Od aktivnosti koje su sprovođene tokom ovog perioda okrečene su i sanirane prostorije gde se sportisti presvlače, zamenjeni su dotrajali prozori, busenovana je trava na glavnom terenu, pročišćeni su kanali za odvod vode, postavljeni su novi golovi koji zadovoljavaju standarde Zajednice superligaša.

Iz JKP "Stadion" ističu da su uloženi veliki napori da se raskrči šumski deo oko stadiona, te da svakodnevno, kada god vremenske prilike dozvoljavaju pokušavaju da saniraju taj deo, kao i ogradu i prilazne delove stadionu.

Za potrebe održavanja ovog objekta grad je investirao u opremu za košenje i održavanje terena, koja će im kako kažu pomoći da se infrastruktura i neposredna okolina redovno održavaju kako ne bi došli u zapušteno stanje kako je to donedavno bilo.

S obzirom na vrlo ograničena sredstva sa kojiam raspolažu u JKP "Stadion" kažu da će se radovi nstadionu raditi u segmentima, a osnovni cilj je da naši superligaši imaju uslove za trening i takmičenje.

Da nije sve tako sjajno poručuju nam i iz ženskog kolektiva koji su najveću zamerku u ovom momentu dali na pomoćni teren na kojem se pripremaju ekipe kako bi sačuvale glavni za takmičarske mečeve.

Katastrofalan pomoćni teren

U obraćanju nadležnima rukovodstvo ŽFK "Spartak" izrazilo je buru negodovanja na uslove u kojima se četvorostruki šampion Srbije priprema za nastavak sezone među kojima su najveći akcenat stavili na stanje pomoćnog terena na kojem fudbalerke treba da se pripremaju za nove izazove.

Kako saznajemo iz JKP "Stadion" ovaj teren nije u planu da se sređuje jer to ograničena finansijska sredstva ne dozvoljavaju, kažu određeni su prioriteti, a pomoćni teren nažalost nije jedan od njih.

ŽFK "Spartak" je veći deo svojih priprema obavio na Zlatiboru, a zatim u Novoj Pazovi, a poslednja faza je trebalo da se završi u Subotici, na svom stadionu i pomoćnim terenima, ali zbog uslova koji su kako kažu ispod svakog minimuma prisiljeni su da treniraju na nekom drugom mestu, a koje je od ponedeljka Kanjiža.

Iz rukovodstva ističu da je stanje na pomoćnom terenu Gradskog stadiona katastrofalno i neuslovno za rad, te da su nažalost zbog takvog stanja povređene neke od ponajboljih igračica okog kolektiva, među kojima je i Jelena Čanković, nedavno pojačanje iz Barselone. Uslovi u kojima šampionke Srbije treniraju su ispod svakog nivoa, ističu iz ŽFK "Spartak", kolektiva koji je zvanično krajem godine proglašen za najuspešniji kolektiv u Subotici po izboru stručne javnosti.

Fudbalerke se pripremaju za još jednu, treću sezonu učešća u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona i turnir koji će se održati od 9. do 14. avgusta u Osijeku.

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

Iako su nas više puta uveravali da su sredstva sa kojima raspolaže JKP "Stadion" kao novi "gazda" ovog objekta ostaje nada da će se ipak kroz neku dodatnu intervenciju naći sredstava i vremena da se i ovim terenima posveti prikladna pažnja te da naši fudbaleri i fudbalerke ne moraju da strepe od novih povreda koje bi ih udaljile sa terena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5321
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.