• Pregleda: 4891

ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

Ženski fudbalski klub "Spartak" burno je reagovao kroz saopštenje kojem su se obratili lokalnoj samoupravi i strukturama koje brinu o sportu i sportskim objektima u našem gradu. Kako saznajemo u JKP "Stadion", a u šta smo se delomično mogli i sami uveriti, na stadionu su u toku radovi koji bi trebali da omoguće minimalno regularne uslove za takmičenje naših fudbalskih superligaša.
ŽFK "Spartak" očajan: Omogućite nam minimalne uslove za trening!

Na Gradskom stadionu u toku su određeni radovi koji bi trebali da pomognu da se stvore uslovi za regularno takmičenje, ali i minimalni uslovi za treninge pre svega fudbalskih ekipa. U poslednja dva meseca rada, kažu u JKP "Stadion", radilo se pre svega na glavnom terenu i pomoćnim objektima gde se nalaze svlačione koje koriste fudbaleri i fudbalerke.

Od aktivnosti koje su sprovođene tokom ovog perioda okrečene su i sanirane prostorije gde se sportisti presvlače, zamenjeni su dotrajali prozori, busenovana je trava na glavnom terenu, pročišćeni su kanali za odvod vode, postavljeni su novi golovi koji zadovoljavaju standarde Zajednice superligaša.

Iz JKP "Stadion" ističu da su uloženi veliki napori da se raskrči šumski deo oko stadiona, te da svakodnevno, kada god vremenske prilike dozvoljavaju pokušavaju da saniraju taj deo, kao i ogradu i prilazne delove stadionu.

Za potrebe održavanja ovog objekta grad je investirao u opremu za košenje i održavanje terena, koja će im kako kažu pomoći da se infrastruktura i neposredna okolina redovno održavaju kako ne bi došli u zapušteno stanje kako je to donedavno bilo.

S obzirom na vrlo ograničena sredstva sa kojiam raspolažu u JKP "Stadion" kažu da će se radovi nstadionu raditi u segmentima, a osnovni cilj je da naši superligaši imaju uslove za trening i takmičenje.

Da nije sve tako sjajno poručuju nam i iz ženskog kolektiva koji su najveću zamerku u ovom momentu dali na pomoćni teren na kojem se pripremaju ekipe kako bi sačuvale glavni za takmičarske mečeve.

Katastrofalan pomoćni teren

U obraćanju nadležnima rukovodstvo ŽFK "Spartak" izrazilo je buru negodovanja na uslove u kojima se četvorostruki šampion Srbije priprema za nastavak sezone među kojima su najveći akcenat stavili na stanje pomoćnog terena na kojem fudbalerke treba da se pripremaju za nove izazove.

Kako saznajemo iz JKP "Stadion" ovaj teren nije u planu da se sređuje jer to ograničena finansijska sredstva ne dozvoljavaju, kažu određeni su prioriteti, a pomoćni teren nažalost nije jedan od njih.

ŽFK "Spartak" je veći deo svojih priprema obavio na Zlatiboru, a zatim u Novoj Pazovi, a poslednja faza je trebalo da se završi u Subotici, na svom stadionu i pomoćnim terenima, ali zbog uslova koji su kako kažu ispod svakog minimuma prisiljeni su da treniraju na nekom drugom mestu, a koje je od ponedeljka Kanjiža.

Iz rukovodstva ističu da je stanje na pomoćnom terenu Gradskog stadiona katastrofalno i neuslovno za rad, te da su nažalost zbog takvog stanja povređene neke od ponajboljih igračica okog kolektiva, među kojima je i Jelena Čanković, nedavno pojačanje iz Barselone. Uslovi u kojima šampionke Srbije treniraju su ispod svakog nivoa, ističu iz ŽFK "Spartak", kolektiva koji je zvanično krajem godine proglašen za najuspešniji kolektiv u Subotici po izboru stručne javnosti.

Fudbalerke se pripremaju za još jednu, treću sezonu učešća u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona i turnir koji će se održati od 9. do 14. avgusta u Osijeku.

Iako su nas više puta uveravali da su sredstva sa kojima raspolaže JKP "Stadion" kao novi "gazda" ovog objekta ostaje nada da će se ipak kroz neku dodatnu intervenciju naći sredstava i vremena da se i ovim terenima posveti prikladna pažnja te da naši fudbaleri i fudbalerke ne moraju da strepe od novih povreda koje bi ih udaljile sa terena.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
sasa Odgovori
strasno ovako bi onda svaki klub moga da reaguje a ne samo oni a vazno da svake godine igraju ligu sampiona i silan novac dobijaju a jedan mali deo ne mogu da izdvoje bas lepo!!!!
Gablec naš svagdašnji Odgovori
@sasa
Divim se tvom itelektu i logici rasudjivanja...
Ko razume - shvatiće!
balfasz Odgovori
i te pripreme na zlatiboru kostaju, umesto takvog bahacenja da uloze malo u SVOJE terene i neka treniraju kuci....
sad ce opet bacati pare na treninge u kanjizi...
sve samo u Subotici da ne ostanu novci...
spartakovac Odgovori
Devojke! Želim vam mnogo uspeha u ligi šampiona Evrope. Stvarno ste ponos Subotice i Vojvodine.
Za teren i uslove za trening nemojte se mnogo nervirati. Samo napred. Tako vam je to kad je u opštini zadužen za sport nesposoban čovek. Neki Vjekoslav. A predsednik opštine nam je antitalenat ne samo za sport nego i za posao koji trenutno bi trebao da obavlja.
BabaMara Odgovori
Obratite se FSS, oni placaju 30 hiljada mesecno novog selektora. Sta kukate na grad????
tina Odgovori
kako vas samo nije sramota! bahatiti se tako fudbalom, u ovoj drzavi se sve ulaze u fudbal..pogledajte na cega lici atletska staza i vi se nesto zalite na fudbal..sramota jedna.beda i jad...
govorili su kako ce renovirati stazu i nista od toga...a za fudbal se donira i teren sa vestackom travom, i nove stolice i reklame...
Marko Odgovori
Pa kako da Vam se omoguće uslovi za rad kada vam prioritete za saniranje stadiona određije novi upravnik sdadiona Andrija Romić, VETERINAR PO STRUCI, i još predsednik RVAČKOG KLUBA SPARTAK. Kakve veze ima VETERINAR ili RVAČ sa fudbalom: terenima, travom,golovima, širinom terena,saniranjem svlačionica idt, i atletikom: tartan stazom, preponama, startnim blokovima itd... Neverovatno!!!
zoky Odgovori
Odgovor evidentnom Saši ibalfazsz[*...*] Liga europskih prvaka ne donosi nikakve pare...nego silne pare treba dati...!!! bNe laprdajte po sajtovima vaše proizvoljne informacije...[*...*]
Sojic Odgovori
Predjite na cvorkovu baru to je kao pista!
Ivan Odgovori
Ova priča je tipična slika nebrige kako upravljanju gradom tako i stadionom. Izgleda kao da nikoga od nadležnih nije briga ako bi neko dete polomilo nogu. Ponašaju se kao da nemaju svoju decu.

Tekst je trebalo shvatiti kao UPOZORENJE jer ako se nešto dogodi neko će morati da odgovara - a to će biti GRAD koji je preuzeo brigu o stadionu! Iz gradskog budžeta su otišli silni milioni na ime odšteta što nas kerovi grizu po ulicama. Zar treba da plaćamo milionske štete zato što nekoga mrzi da radi posao za koji je plaćen?! Zar je teško da se odnese par kolica zemlje i da se zatrpaju rupetine?!

Ovi što su ovde postavili komentare pre mene kao da ne znaju da na pomoćnim terenima svakodnevno trenira nekoliko generacija tj. uzrasta dečaka i devojčica. Na pomoćnim terenima se igraju i neke utakmice gradske lige, a treniraju muške i ženske ekipe Spartaka. Sve sve u svemu kada se sabere tamo je svakodnevno nekoliko stotina dece i odraslih.

Sramota je i pomisliti, a ne reći da nisu planirana sredstva za popravku pomoćnih terena. Očigledno je da neko pojma nema o sportu niti shvata važnost bavljenja sportom kod dece. Treba samo malo da oni koji tamo primaju platu, da zasuču rukave i zatrpaju rupe i da uklone onu opasnu gvožđuriju.
To ništa ne košta!
zorandjala Odgovori
Pravicete Zeca i Tapisku od blata .Sve koji su nesto radili oterali ste sa stadiona.Vratite stadion Onom ko ce o njemu brinuti a vi spremite pare za treninge i utakmice .Sramota privatni klub a trazi pomoc od grada.Samo nemojte sada da niste privatni Ajde gazda Zorane vadi pare. kupili ste sve sto vredi u srbiji sada dajte za teren.
radijalac Odgovori
Gde je sada gospodin Simovic, ko je oblake i vedra neba stvarao iznad subotickog sporta ?Nema funkciju ili ostao bez posla ?ili nema ulogu u takvo stanje sportski terena ? Dajte odgovor ,da vidimo i mi cisto?!
Cile Odgovori
Molim Vas nemojte vise igrati ligu sampiona.
yu01 Odgovori
E pa dobro dosli u realnost.. svaki sport u Subotici je u tako katastrofalnom stanju samo vi do sada to niste videli jer se za vas uvek naslo para, a sada kada su vam likovi iz upravnog odbora ili smenjeni ili po zatvorima, sada su vam se otvorile oci. E pa dobrodosli u realnost! I da odam priznanje ostalim i jadnijim sportovima koji postizu mnoogo bolje rezultate od vas za koje su se uvek nasle neke pare.. uzivajte
Ivana Odgovori
Pogledajte samo gimnasticarski klub Partizan na sta taj JAdran lici?! Pogledajte sale za aerobik, toalete, oprema! Sramota! Fudbal?! Pa gde su sad oni sto su se slikai pored terena za fudbal i na bazenu! Gde su pare za sport? Simovicu? Vjeko????
genije Odgovori
ma koji crni naj uspešniji kolektiv..o čemu vi pričate

sport sa dva ranga takmičenja bez takmičarskih selekcija u juniorskim selekcijama

kuglašice su za vas Kolektiv sa velikim K

onaj gore što je napisao ''Liga europskih prvaka ne donosi nikakve pare...nego silne pare treba dati...!!!''

bratac, ne postoji ni jedno takmičenje pod okriljem UEFA koje nema budzet za ekipe koje se takmiče

ps: devojkama Spartaka puna podrška i sreća u narednoj sezoni
dzoni Odgovori
hahahaha koliko kuglanje ima rangova takmicenja? "genije" za tvoju informaciju zenski fudbal ima 3 ranga takmicenja,a zfk spartak ima blizu 100 devojcica koje treniraju. Kad bilo koji kolektiv u Subotici udje u ls onda mozete s pravom da se bunite na Zfk Spartak, ovako mi sve govori da je to stara srpska bolest -ZAVIST!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.