Komentara: 1
Pregleda: 5698

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

29.10.2019. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
Škola odbojke ŽOK "Subotica", sa oko dve stotine dece u čak 8 uzrasnih kategorija, među najmasovnijim je sportskim kolektivima u našem gradu. Dve selekcije takmiče se u Vojvođanskoj ligi, a jedna u pionirskoj.
Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Odbojka je u Srbiji jedan od najmasovnijih sportova koji privlači brojnu omladinu, prvo u školskom uzrastu pa u zavisnosti od sklonosti i talenta nastavlja se na ozbiljnijem nivou, pa sve do momenta kada odbojka postane profesionalna karijera. Taj put je dugačak, trnovit i protkan brojnim izazovima, ali tu su stručni ljudi i dobri motivatori u liku trenera koji pomažu da se talenat izbrusi, a da se sportski duh ojača. Uz puno vežbe, prolivenog znoja i discipline snovi mogu da postanu realnost.

Kvalitetan rad, dobra organizacija i treneri koji znaju svoj posao, to je ono što odlikuje Ženski odbojkaški klub "Subotica". Oko dve stotine dece u čak 5 uzrasnih grupa svakodnevno trenira, uči tehniku, upija dragocene savete i iz dana u dan podiže lestvicu svojih mogućnosti. Oni najuporniji, koji žele da uče, da rade na sebi, imaju i priliku da se dokazuju na višim nivoima, pa tako devojčice, koje sa osmehom dolaze na treninge, dolaze u priliku da se uporede sa svojim vršnjacima.

- Radimo sa oko dve stotine dece, imamo tri takmičarske selekcije i pet uzrasnih grupa u školi odbojke. Radimo sa decom od 7 godina, pratimo njihov rad, izrazito talentovanu decu prebacujemo u "viši rang" - kaže Nataša Jančikin, predsednica ŽOK "Subotica" i jedan od trenera u klubu

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Leto je dobra prilika da se učestvuje u kampovima, to je praksa u ŽOK "Subotica", pa je tako bilo i ove godine kada su devojčice iz Subotice tokom avgusta bile deo kampa u Orašcu. Kampovi su dobra prilika za druženje, ali pre svega za unapređivanje tehnike i odbojkaškog znanja. Tako je bilo i u Orašcu.

ŽOK "Subotica" postoji od 2002. godine i od tada klub je iznjedrio brojne odbojkašice koje su svoj životni put usko povezale sa odbojkom i stvarale ozbiljne karijere. Popularnost odbojke u Srbiji, nesumnjivo, iz godine u godinu je sve veća. Duži niz uspešnih rezulata naših nacionalnih selekcija motivisali su i mlade naraštaje da baš odbojku izaberu za sport koji će trenirati.

- Trudimo se da svake godine obezedimo deci da kroz druženje u kampu steknu nova iskustva, poslušaju predavanja nekih dokazanih imena iz sveta odbojke, deci to mnogo znači, i kada je u pitanju odbojka ali i u društvenom smislu jer kroz takva druženja stvaraju se prijateljstva koja nekada traju i za čitav život - ističe Jančikin - Ovo leto u Orašcu nas je bilo 40, imali smo dva treninga dnevno, ujutro šetnja ili trčanje, tokom dana bazen. Kamp se bazirao na tehnici. Prošle sezone sa pionirskom selekcijom bili smo četiri dana u Italiji, učestvovali na turniru u Modeni, bilo je to fantastično iskustvo.

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Zajednička fotografija sa kampa u Orašcu

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Treneri ŽOK "Subotica" sa odbojkaškim stručnjacima Mirjanom Musulin i Majom Simanić

Pored škole odbojke ŽOK "Subotica" od ove sezone nastupa sa dve omladinske selekcije u Vojvođanskoj ligi i jednom pionirskom, tako da devojčice imaju priliku da se na jednom višem nivou "izmere" sa protivnicama sa druge strane mreže kroz ligaško takmičenje.

- Kada god imamo prilike trudimo se da decu izvedemo pred neki turnir, bilo da je to ulična odbojka ili u sali. Mnogo nam pomažu brojni prijatelji kluba, među kojima je svakako i naša Subotičanka Sanja Malagurski, koja nam zahvaljujući svojim odbojkaškim renomeom i poznanstvima otvara vrata ostvarivanju važnih kontakata za kasniju organizaciju tih susreta i učešća na turnirima. - kaže predsednica ŽOK "Subotica" - Kao vrsan profesionalac Sanja je uzor mladim odbojkašicama i kada god ima priliku ona nas poseti na treningu, što devojčicama mnogo znači.

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

Kvalitetan trener mora pre svega biti dobar pedagog, podrazumeva se stručan i da poseduje veliku dozu strpljenja jer se radi sa decom. ŽOK "Subotica" u svojoj organizaciji deci je podredio 5 trenera. To su mladi stručnjaci koji revnosno rade sa decom i usmeravaju ih na pravi put, pored odbojkaške tehnike uče ih odgovornosti, disciplini ali i ferpleju. Druženje se podrazumeva, devojčice se posebno raduju tome, ali akcenat je na dobrom treningu i trudu koji se traži od njih.

- Imamo dobru saradnju sa ŽOK "Spartak", igračice koje prevaziđu naš klub mi ih preusmerimo u klub u kojem će imati još više mesta za napredak, prvenstveno kroz takmičenje u Superligi. - ističe Jančikin - Nekoliko dece iz našeg kluba otišlo je u inostranstvo na dalje usavršavanje, pre svega u SAD i Kanadu, trudimo se da im budemo podrška i dok treniraju kod nas ali i kada se odluče da žele nešto više, a mi im to, nažalost, ne možemo pružiti.

Ženski odbojkaški klub "Subotica" primer dobre organizacije i kvalitetnog rada

ŽOK "Subotica" sa svojim uzrasnim grupama trenira u sportskoj sali u OiSŠ "Žarko Zrenjanin" i tamo zainteresovani roditelji i deca mogu da dođu, pogledaju trening i eventualno se odluče da počnu da treniraju odbojku. Za više informacija pozovite 064/14-65-678 (Nataša) ili posetite njihovu Fejsbuk stranicu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5698
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub subotica

nataša jančikin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.