Komentara: 6
Pregleda: 2799

Ženska platforma za razvoj Srbije

23.03.2015. u 19:01h
Izvor: Subotica.com
Članice Ženske odbornička mreža Skupštine grada Subotice, sa koleginicama iz Sombora, podržale su Žensku platformu za razvoj Srbije 2014-2020. Ženska odbornička mreža, koja okuplja 23 odbornice gradskog parlamenta formirana je 17. marta, a predvode je koordinatorka Đenđi Seleši i njene zamenice Timea Horvat i Jasmina Stevanović.
Ženska platforma za razvoj Srbije

- Rodna ravnopravnost i razvoj države Srbije nije tematika koja je vezana samo za žene političarke, za nevladin sector, to je tema koja je vezana za sve nas - istakla je Đenđi Seleši. - Bitno nam je da razgovaramo, jer kada otvorimo dijalog i kada nametnemo novu problematiku, ona će postati vidljiva, a jedino tako će se I rešavati. Pozivamo i muške kolege političare da podrže Žensku platformu, kojom želimo, između ostalog, da postignemo da bude 40 odsto žena u strukturama vlasti.

Grad Sombor je prvi grad u Srbiji gde je oformljena Ženska odbornička mreža i već dve godine se zalažu za obrazovanje i osnaživanje i žena i muškaraca.

- Zajedno doprinosimo ravnorpavnosti i zato smo organizovali niz tribina, akcija, edukativnih radionica, kao i prvu konferenciju Ženskih odborničkih mreža, koja je okupila stotinka žena iz cele Srbije koje su govorile o učešću žena u lokalnim vlastima i šta sve odbornice mogu da učine – istakla je Tamara Savović, predsednica Ženske odborničke mreže grada Sombora. – Rodna ravnopravnost donosi bolji život za sve nas , bolji privredni i ekonomski razvoj.  Nas su delegirale različite političke partije, ali oni treba da razumeju da se mi zalažemo za opšte interese. Od 61 odbornika u Skuštini grada Sombora 21 je žena i moram da naglasim da nema zakona da svaka treća osoba na izbornoj listi mora biti žena, situacija bi bila mnogo dramatičnija.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020 Potpisivanje Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2799

Povezana vest

Povezane teme

rodna ravnopravnost

ženska platforma

ženska parlamentarna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.