Komentara: 29
Pregleda: 7163

Žena Jožefa Kase na budžetu

22.08.2011. u 13:34h
Izvor: Kurir
Žena Jožefa Kase na budžetu

Ildiko Arpaši, supruga Jožefa Kase, osnivača SVM, bivšeg potpredsednika Vlade i gradonačelnika Subotice, od pre pola godine angažovana je u Ambasadi Srbije u Mađarskoj kao urednik sajta, za šta mesečno dobija čak oko 1.500 evra, saznaje Kurir! To su za naš list potvrdili i u Ministarstvu spoljnih poslova, ali oni nisu želeli da govore o cifri koja je ugovorena sa Kasinom suprugom.

- Tačno je da ona povremeno radi na uređivanju sajta, ali nije kod nas zaposlena, već je angažovana po nekoj vrsti ugovora o delu. Nismo obavezni da kažemo koliki iznos je ugovoren - tvrde u ministarstvu. Oni napominju da Ildiko Arpaši živi u Budimpešti, te da joj ne plaćaju ni stan, niti pokrivaju druge troškove.

- To nam je najisplativije, pa zato često angažujemo ljude iz lokalne zajednice za povremeno obavljanje nekog posla. Ona najverovatnije radi još neki posao u Mađarskoj, tamo živi, pa prema njoj nemamo nikakve druge obaveze - ponavljaju u ministarstvu.

Inače, kako saznajemo od izvora bliskog našoj ambasadi u Budimpešti, supruga Jožefa Kase angažovana je pre šest-sedam meseci, a za povremeni rad uzima dobrih oko 1.500 evra mesečno. Naš sagovornik, međutim, prenosi nam spekulacije da Ildiko nije više u braku sa Kasom.

- Ovde se priča da nisu više zajedno - kaže nam.

Međutim, Kasa taj detalj ne pominje. Na naše pitanje da li njegova supruga radi u ambasadi u Budimpešti, kratko je rekao:

- Da, radi tamo.

Uz opravdanje da je u Austriji, te da ne može da priča, Kasa se oglušio o naše pitanje za koliku naknadu radi i da li je on zaslužan za njeno zaposlenje.

Supruga Jožefa Kase je po zanimanju novinar, a pre odlaska u Mađarsku, gde se odselila u septembru prošle godine kada je njihov sin tamo upisao gimnaziju, bila je glavi urednik Panon televizije iz Subotice. I u Budimpešti se dobro snašla, našla je posao novinara u vodećem dnevnom listu Nepsabadšag.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 7163
Povezane teme

Jožef Kasa

ildiko arpaši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.