Komentara: 0
Pregleda: 1487

Zbogom čekanje u redovima

20.11.2008. u 12:12h
<p>U Gradskom uslužnom centru, već početkom sledeće godine, građani će do ličnih dokumenata dolaziti, pomoću prozivno redoslednog sistema koji će u mnogo čemu olak&scaron;ati izdavanje istih.</p>
Zbogom čekanje u redovima

Ovaj sistem odavno se koristi u zemljama Evropske Unije, a uskoro će biti dostupan i subotičanima. Gužve pred šalterima u Gradskom uslužnom centru najviše se stvaraju kada su u pitanju neke posebne akcije izdavanja dokumenata.

U takvim slučajevima, povećava se broj radnika za šalterom. Građani tvrde da se čekanje u redovima poprilično smanjilo za razliku od pre nekoliko godina, ali isto tako kažu da bi još bolja organizaija i tek kako poboljšala uslove, kako za njih tako i za radnike.

Sistem prozivno redoslednog sistema će funkcionisati tako što će građani po dolasku u uslužni centar dobiti broj na kome će pisati na koji šalter i u koje vreme treba da se jave, a tokom čekanja na malim ekranima tzv. semaforima, moći će da vide koliko još treba da čekaju na red.

Ovaj sistem će biti na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, tako da građanin treba da se izjasni na kom jeziku želi da bude prozvan. Osim toga što ce na ekranu biti ispisan broj koji je na redu, isti će biti prozvan od strane radnika za šalterom. Ovakav prozivno redosledni sistem subotičani mogu da očekuju već početkom sledeće godine.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1487
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.