Komentara: 4
Pregleda: 3059

Zbog štrajka i nedeljom u školu

11.02.2011. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Zbog štrajka i nedeljom u školu

Škole zbog štrajka prave plan nadoknade izgubljenih časova i sažimanja gradiva.

Do 18. februara prosvetari treba da izaberu način rada, rekao je pomoćnik ministra prosvete, Zoran Kostić. Još je moguće pripremiti plan nadoknade bez produžavanja školske godine, potvrdio je, za ”Novosti” Kostić.

A, škole do 14. februara moraju da dostave planove nadoknade školskim upravama, koje imaju dodatna četiri dana da ih proslede Ministarstvu. Situacija u školama je različita, pa će svaka drugačije nadoknaditi propuštene časove. Tako će đaci koji su imali neplanirani mini-raspust, ići u školu i subotom, ostajati duže na časovima, a neki će na letnji raspust krenuti kasnije. "Nastava se može nadoknaditi dodatnim časovima, ali i sažimanjem programa" objašnjava Zoran Kostić.

"Školska godina nije ugrožena nigde. Svi će dati svoje predloge o nadoknadi programa, a Ministarstvo treba da kaže poslednju reč", objašnjava on.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3059
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.