Komentara: 12
Pregleda: 15717

Zbog radova na Vodozahvatu 1 Subotica i Palić u subotu bez vode

24.04.2017. u 10:58h
Izvor: Subotica.com
JKP "Vodovod i kanalizacija" je najavilo radove na Vodozahvatu 1 koji će trajati od petka jedan čas pre ponoći pa sve do narednog dana, najkasnije do 19 časova. Kao posledica radova biće obustava isporuke vode u Subotici i na Paliću. Apeluje se na građane da se pripreme za ovu situaciju.
Zbog radova na Vodozahvatu 1 Subotica i Palić u subotu bez vode

Zbog planiranog izvođenja radova na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, u petak, 28. aprila, od 23 časa, doći do prekida vodosnabdevanja u najvećem delu grada, kao i u delu naselja Palić. Očekuje se da će tokom subote, 29. aprila, prekid u vodosnabdevanju trajati najduže do 19  časova, mada postoji mogućnost da se radovi završe i ranije, ali ne pre 15,00 časova.

Prilikom rekonstrukcije sabirnog cevovoda i nakon ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja moguća je pojava zamućenja vode, kao i pada pritiska u vodovodnoj mreži, u trajanju od oko 90 minuta.

Kako se navodi u saopštenju JKP "Vodovod i kanalizacija", ovo preduzeće radi na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, a u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice.

Do završetka radova preostalo je još da se ugradi peskolov i da se novoizgrađeni cevovod priključi na filtersku stanicu, što je i razlog zbog kojeg je neophodno zaustaviti fabriku vode kao i isporuku vode krajnjim korisnicima.

Paralelno sa izvođenjem radova biće urađen i remont trafostanice na Vodozahvatu 1.

Cilj je da se istovremenim sprovođenjem dve planirane aktivnosti racionalno iskoristi vreme i da period prekida vodosnabdevanja krajnjih korisnika bude što kraći. Realizacijom ovih aktivnosti poboljšaće se funkcionisanje vodnih sistema grada Subotice.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju na građane da se blagovremeno pripreme za nestanak vode.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 dan
Komentara: 12
Pregleda: 15717

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

vodovod Palić

isključenja vode

isključenja vode u subotici

isključenja vode palić

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

isključenje vode

radovi na vodovodnoj mreži

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.