Komentara: 2
Pregleda: 4121

Zbog predstojećih praznika očekuju se gužve na prelazima i putevima

27.04.2013. u 19:09h
Izvor: RTV Yueco
Zbog predstojećih praznika, na putevima u Srbiji očekuju se gužve. Auto-moto savez Srbije podseća vozače da na vreme spreme dokumenta ako putuju u inostranstvo, dok saobraćajna policija najavljuje pojačane kontrole na magistralnim i regionalnim putevima. Putevi u Srbiji biće opterećeniji nego obično, zbog vezanih neradnih dana i raspusta školaraca. Udarni talas počinje sutra, a završava se 6. maja, na Đurđevdan.
Zbog predstojećih praznika očekuju se gužve na prelazima i putevima

Za put u inostranstvo potrebna je međunarodna vozačka dozvola, dozvola za upravljanje automobilom u inostranstvu ukoliko nije u vlasništu vozača, zeleni karton ukoliko se putuje u BiH ili Makedoniju i, naravno, atest za gasni uređaj ukoliko prelazite granicu.

Zorica Bilibajkić iz Auto-moto saveza Srbije podseća da je za vozače koji putuju u Grčku, Rumuniju i Bugarsku neophodno posedovanje protivpožarnog aparata, kao dodatnog elementa opreme, prenosi RTS. U MUP-u kažu da za vreme praznika za njih neće biti odmora, da su sve patrole u punom sastavu, kontrolisaće pre svega brzinu, nepropisno preticanje, a više od 20 automobila i motocikala bez obeležja krstariće magistralnim i regionalnim putevima.

Prvi put od kako je to zakon dozvolio, biće izmenjen i kamionski saobraćaj, radi sprečavanja gužve na putevima."Teža vozila koja se sporije kreću i ometaju odvijanje saobraćaja biće privremeno isključivana do 30 minuta, radi bolje protočnosti saobraćaja", kaže Vladimir Rebić iz MUP-a Srbije za RTS.Ukoliko idete u Mađarsku, Austriju, Sloveniju, ili neku drugu evropsku zemlju, obavezno se raspitajte koje vinjete za putarinu treba da kupite, jer su kazne od 150 do 400 evra.Naplatne rampe u Srbiji za vikend će raditi u punom sastavu, što znači da će sva naplatna mesta biti otvorena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4121
Povezane teme

granični prelaz horgoš

horgoš autoput

stanje na granicama

gužve na graničnim prelazima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.