• Pregleda: 3697

Zbog predstojećih praznika očekuju se gužve na prelazima i putevima

Zbog predstojećih praznika, na putevima u Srbiji očekuju se gužve. Auto-moto savez Srbije podseća vozače da na vreme spreme dokumenta ako putuju u inostranstvo, dok saobraćajna policija najavljuje pojačane kontrole na magistralnim i regionalnim putevima. Putevi u Srbiji biće opterećeniji nego obično, zbog vezanih neradnih dana i raspusta školaraca. Udarni talas počinje sutra, a završava se 6. maja, na Đurđevdan.
Zbog predstojećih praznika očekuju se gužve na prelazima i putevima

Za put u inostranstvo potrebna je međunarodna vozačka dozvola, dozvola za upravljanje automobilom u inostranstvu ukoliko nije u vlasništu vozača, zeleni karton ukoliko se putuje u BiH ili Makedoniju i, naravno, atest za gasni uređaj ukoliko prelazite granicu.

Zorica Bilibajkić iz Auto-moto saveza Srbije podseća da je za vozače koji putuju u Grčku, Rumuniju i Bugarsku neophodno posedovanje protivpožarnog aparata, kao dodatnog elementa opreme, prenosi RTS. U MUP-u kažu da za vreme praznika za njih neće biti odmora, da su sve patrole u punom sastavu, kontrolisaće pre svega brzinu, nepropisno preticanje, a više od 20 automobila i motocikala bez obeležja krstariće magistralnim i regionalnim putevima.

Prvi put od kako je to zakon dozvolio, biće izmenjen i kamionski saobraćaj, radi sprečavanja gužve na putevima."Teža vozila koja se sporije kreću i ometaju odvijanje saobraćaja biće privremeno isključivana do 30 minuta, radi bolje protočnosti saobraćaja", kaže Vladimir Rebić iz MUP-a Srbije za RTS.Ukoliko idete u Mađarsku, Austriju, Sloveniju, ili neku drugu evropsku zemlju, obavezno se raspitajte koje vinjete za putarinu treba da kupite, jer su kazne od 150 do 400 evra.Naplatne rampe u Srbiji za vikend će raditi u punom sastavu, što znači da će sva naplatna mesta biti otvorena.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
Mike Odgovori
Večite gužve za praznike. Umesto da je otvoren na vreme prelaz Bački Vinogradi, pa bi lakše bilo. Kao i sve kod nas...Kao da se zida Skadar na Bojani, a ne običan prelaz. U fazonu....nisu uspeli sve papire još da srede za otvaranje.....ma nemoj
mozak Odgovori
a kod madjara obicno radi jedna do dve trake za ulazak
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.