• Pregleda: 9282

Zbog havarije Subotica ostaje bez snabdevanja vodom

Zbog havarije Subotica ostaje bez snabdevanja vodom

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija” obaveštava građane da će danas (petak, 15. maj) zbog havarije na Vodozahvatu I, gde se trenutno izvode radovi, snabdevanje vodom u gradu biti prekinuto u nekoliko narednih sati.

Za dodatne informacije može se obratiti na telefon Dispečerskoj službi JKP „Vodovod i kanalizacija” na broj telefona: 024/55-77-11.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju ozbiljna havarija na Vodozahvatu I, a ekipe Vodovoda se svim raspoloživim sredstvima trude da je saniraju. Uskoro očekujemo nove informacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
opljackan od strane ViK Odgovori
pa s obzirom koliko placamo vodu mogli bi da nam prikljuce vodu sa mineralnog izvora...
moles Odgovori
Glupost! Pa valjda ima vise izlaznih tacaka vode sa izvorista a ne samo jedan! Kakva to moze biti havarija da se nemoze resiti za sat vremena! Valda treba da ima napisani scenario za ovakve slucajeve?
TT Odgovori
Opljackan od strane ViK
Ako si opljackan sto se ne iskljucis sa vodovodne mreze,izbusis bunar i napravis septicku jamu.
Mozes vodu za pice i da kupujes po 40din lit,ciscenje septicke jame 1500din minimum jedanput mesecno
city woman Odgovori
Odavno je u vodovodu i kanalizaciji havarija.
Раб Odgovori
@ТТ
Видиш,паметно.
Хајде да се сви искључимо са ВИК мреже у 21.веку.
Онда ћеш ти ТТ да будеш технолошки вишак у ВИК.
Тако ћеш моћи као стручан кадар да конкуришеш да чистиш септичке јаме (читај онако како сам мислио).
Ми ћемо да ти обезбедимо воду за 40 динара ако ожедниш.
Највећи рачун у стану од педесет квадрата ми је вода.
Нико и нигде не плаћа воду колико Суботичани!

Хајде, поправите ту ``хаварију``,а ја одо` да копам бунаре и јаме.
goran Odgovori
Za jednu cetvoroclanu porodicu, mesecna potrosnja vode nebi smesla da prelazi 10-12m3, po utrosku, naravno sa racionalnom potrosnjom...Ugradnja vodomera u svaki stan pojedinacno bi pokazala rezultate, za sve one koji sebe smatraju ostecenim od pomenute kompanije.
TT Odgovori
Раб
Super bar cu imati posao a sta ces ti da radis.Vi sto mislite da vam se pogresno ocitava vodomer mozete da reklamirate ali pre toga ukucajte na vasim racunarima kalkulator potrosnje vode.
S2 Odgovori
Moles, ima nekoliko izlaznih vodova sa Vodozahvata 1, ali kvar je na jednom od poveznih vodova unutar izvorišta. Takav kvar može da "izbaci" iz pogona i čitav deo bunarskog polja (nekoliko bunara odjednom) na celom izvorištu i znatno mu smanji kapacitet. Ako znamo da su tamo vodovi ukopani i po pet metara u dubinu, profila i od 600 mm pa naviše u prečniku, gde je materijal teško i skupo nabaviti i unapred, a kamoli po vanrednoj potrebi, dajte nam dobru ideju kako to rešiti "za sat vremena". "Ne može" se piše odvojeno. Gorane, po važećoj odluci o vodosnabdevanju, za četveročlano domaćinstvo se računa prosečna potrošnja od 25 kubika vode mesečno. Sve preko toga se obračunava po ceni industrijske vode. Stari propis koji je "preživeo" poslednje izmene ove odluke. Ko ima više članova u domaćinstvu može to da prijavi uz dokaze Vodovodu, i biće oslobođen ovog ograničenja. Zamislite kakva bi tek bila "havarija" po stanovima i novčanicima stanara neke od starijih zgrada, ako se mora cela instalacija zgrade praviti bukvalno od početka, da bi se ugradili pojedinačni vodomeri po stanovima za svakoga. Jednostavno, one nisu tako ni projektovane, ni sagrađene. City woman, ima nešto u vašem postu. Ne može biti dobro tamo gde politika zapoveda struci.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.