• Pregleda: 3762

Završetak rekonstrukcije ambulante u Bajmoku

Završetak rekonstrukcije ambulante u Bajmoku

Grad Subotica planira da iz budžeta izdvoji 10 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije ambulante Doma zdravlja u Bajmoku, a od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo se očekuje da pomogne u nabavci opreme, rečeno je prilikom obilaska ove ambulante. Pored izdvajanja više sredstava za zdravstvo, gradonačelnik Saša Vučinić je istakao potrebu za podršku pripremanju projektne dokumentacije kako bi se kod domaćih i evropskih fondova konkurisalo za projekte energetske efikasnosti.

Krajem 2009. godine, objekat ambulante u Bajmoku je delimično renoviran, a prilikom današnjeg obilaska delegacija gradskih i pokrajinskih čelnika uverila se u neophodnost daljih radova unutar same zgrade. Za nastavak rekonstrukcije potrebno je još 10 miliona dinara.

Od pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo se očekuje da pomogne rekonstrukciju kroz nabavku opreme. Ovaj sekretarijat je u poslednje četiri godine na ovaj način u primarnu zdravtsvenu zaštitu u Subotici uložio oko 200 miliona dinara.

Pored nastavka rekonstrukcije, prilikom obilaska je konstatovano da se mora pružiti i podrška usmerena na izradu projektne dokumentacije na osnovu kojih bi se mogli pisati projekti, pre svega u sferi energetske efikasnosti, i konkurisati kod Evropskih i domaćih fondova za sredstva potrebna za njihovu realizaciju.

Pored ambulante u Bajmoku, pacijenti mogu očekivati i nabavku magnetne rezonance za Opštu bolnicu Subotica i otvaranje nove intenzivne jedinice.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

20
nelika Odgovori
Ambulanta je definitivno jedna od ustanova od najvećeg značaja za stanovnike Bajmoka. Rekonstrukcija je bila preko potrebna.
Djordje Odgovori
Veoma je bitno ravnomerno ulagati. A moram priznati da sam citajuci vesti u poslednje vreme stekao sliku da se sada, za razliku od ranijih perioda vodi racuna o tome. Ravnomerno ulaganje posmatrano terotorijalno, ali i po vrstama ulaganja. Uzimajuci samo primere u poslednjih 10-ak dana, vidimo ulagaja u vodovod, kanalizaciju, zdravstvo, sport, socijalu...
kaca Odgovori
hehe, nekako imam utisak da ce i na ovu vest biti gomila minusa i negativnih komentara.
Miloš Odgovori
Svaki dinar izdvojen za zdravlje je dobro izdvojen dinar. Ova ambulana je izuetno stara i obnova je više nego dobrodošla.
jeca Odgovori
ovako nesto moze kritikovati samo neko ko nije iz bajmoka. bajmocani su dugo cekali na ovo.
Miroljub Odgovori
Mislim da poslednjih dana ovi što su govorili o neravnomernom razvoju Subotice, poprilično gube arumente. Peščara, Bajmok, Prozivka, Kertvaroš...
Laura Odgovori
Ambulanti u Bajmoku je stvarno bila potrebna adaptacija. Dobro je da su grad i pokrajina udruženo obezbedili sredstva.
Goca Odgovori
Pozitivan primer ravnomernog razvoja svih delova grada. Nije potrebno formirati opštinu da bi se radilo i gradilo.
Nata Odgovori
Brine se o zdravlju stanovnika Bajmoka, ambulanta se renovira.
Konkretno! Odgovori
Konkretni rezultati umesto praznih priča o formiranju opštine i povećanju administracije.
Srle Odgovori
Bogu hvala! Ovo ce nam stvarno dobro doci.
Mile Odgovori
Evo vesti za sve one što smatraju da se samo u Prozivku ulaže...
Lik Odgovori
Svako ulaganje u zdravstvenu zaštitu građana je dobra za njih, a iz ovoga se vidi da se vodi računa i o prigradskim mesnim zajednicama.
Marica Odgovori
Svidja mi se sto se obraca paznja i na prigradska naselja. Ambulanta nam je u svakom slucaju prekopotrebna.
moka Odgovori
Bajmok je mesna zajednica koja svojom veličinom i brojnošću meštana zaslužuje bolju ambulantu, a i samim tim i bolju zdravsrenu zaštitu.
adv Odgovori
Bilo je krajnje vreme. Imamo Bajmočane koji su u predhodnih 18 godina bili na vlasti i trenutno su odbornici u skupštini, a ništa nisu uradili po ovom pitanju
ae Odgovori
hi,hi,hi... dzaba prozivkasima bazen, kuglana, setalista i gabric cuprija kad nemaju ambulantu.
Marin Odgovori
Drago mi je što se ulaže u zdravstvo, mislim da nam je to preko potrebno.
Neša Odgovori
Svaki dinar uložen u zdravstvo je otišao na pravo mesto, nije loše.
Ruža Odgovori
Mislim da Bajmok svakako zaslužuje opremljenu i renoviranu ambulantu, nadam se da ćemo uskoro dočekati završetak radova.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.