Komentara: 43
Pregleda: 3995

Završetak projekta "Bunjevačka lipa rič"

10.05.2013. u 14:13h
Izvor: RTV City
U Bunjevačkoj matici sutra će biti obeležen završetak projekta „Bunjevačka lipa rič“. Ovaj projekat se održava već šesti put, u kojem deca stvaraoci, učenici subotičkih osnovnih i srednjih škola pišu poeziju i prozu na bunjevačkom jeziku.
Završetak projekta "Bunjevačka lipa rič"

Na svečanosti biće proglašeni i nagrađeni najbolji radovi i to u četiri kategorije; proza i poezija od prvog do četvrtog razreda, od petog do osmog razreda, srednja škola, i specijalna nagrada konkursa.

Na projekat se ove godine prijavilo deset osnovnih i srednjih škola, a u svojim radovima poezije i proze učenici su opisivali školski život, običaje vezane za bunjevački narod, a bilo je radova koji su bili proizvod mašte.

Nosilac projekta je profesor razredne nastave Mirjana Savanov, a radove će ocenjivati tročlani žiri koji će činiti profesorice srpskog jezika i književnosti Ana Popov, Jadranka Tikvicki, i mr Suzana Kujundžić Ostojić. Svečanost će ulepšati kulturno-umetnički program, a početak je u 11 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 3995
Povezane teme

bunjevačka matica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.