Komentara: 0
Pregleda: 3181

Završeno polaganje male mature

21.06.2019. u 11:13h
Izvor: RTV Yueco
Učenici osmih razreda osnovnih škola polagali su juče završni ispit iz matematike, čime je završeno polaganje male mature. Prvi prelimirani rezultati biće poznati danas, a konačni u četvrtak, 27. juna.
Završeno polaganje male mature

Osmaci su juče polagali završni ispit iz matematike, koji je trebalo da se održi u utorak, ali je zbog deljenja rešenja testa u ponedeljak uveče, pomeren za četvrtak. Đaci su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u sredu kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije, a juče iz matematike. Za sva tri testa na raspolaganju su imali dva sata za rešavanje zadataka. Đaci OŠ "Kizur Ištvan" saglasni su u oceni da je najteži bio kombinovani test.

- Po meni su svi testovi bili solidno teški. Najteži mi je bio kombinovani, za koji sam i očekivala da će biti najteži, jer sadrži više predmeta, a za njega sam se da budem iskrena najmanje pripremala. Najlakši mi je bio srpski, jer mi srpski inače dobro ide i bilo je potrebno samo razumevanje teksta, a matematika je bila onakva kako inače može da bude teška, najteži su mi bili procenti - rekla je maturantkinja OŠ "Kizur Ištvan".

Završeno polaganje male mature

Završeno polaganje male mature

- Kombinovani test je bio težak, jer pet predmeta na jednom testu nije mala stvar. Hemije sam se najviše plašio, jer nju baš i ne znam, a fiziku sam uradio mnogo bolje nego što sam očekivao. Srpski nije bio toliko težak i znao sam dosta toga, a matematiku sam uradio solidno - rekao je maturant OŠ "Kizur Ištvan".

U OŠ "Kizur Ištvan" malu maturu polagalo je 95 učenika. Od tog broja, njih 26 je polagalo završne ispite na mađarskom nastavnom jeziku. U školi kažu da je sve prošlo regularno.

Završeno polaganje male mature

- Nije bilo nikakvih problema, svi rokovi su ispoštovani, kao i kompletna procedura oko završnog ispita, a što se tiče rezultata, očekujem da budu dosta dobri. Na osnovu nekih najava i onoga što sam do sada mogao da čujem, mislim da ćemo imati i čime da se pohvalimo - objasnio je Dejan Anđelović, direktor škole.

Prvi, preliminarni rezultati završnih ispita biće objavljeni danas u školama. Žalbe na rezultate završnih ispita mogu da se podnesu u subotu od 8 do 16 časova, dok će prijem i rešavanje žalbi u Okružnim komisijama biti u ponedeljak, u istom terminu. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće u četvrtak, 27. juna, do 8 časova. Nakon toga, osmake očekuje upis u srednje škole na osnovu predatih lista želja.

Završeno polaganje male mature

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3181
Povezane teme

mala matura

testovi za polaganje male mature

OŠ Kizur Ištvan

polaganje prijemnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.