Komentara: 1
Pregleda: 4737

Završena prva faza radova - Ženski štrand

26.12.2011. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Završena prva faza radova - Ženski štrand

Raspisan je tender za drugu fazu radova na rekonstrukciji Ženskog štranda. U drugoj fazi radova ostalo je još da se uradi nadstrešnica na centralnom delu, kao i dva bočna kraka. Ukoliko sve bude teklo po planu radovi na štradu će biti nastavljeni u martu naredne godine.

Ženskom štrandu koji je jedan od simbola Palića polako se vraća stari sjaj. Stevan Gabrić 17 godina živi na Paliću i dopada mu se kako teku radovi na rekonstrukciji objekta.

Prva faza radova na Ženskom štrandu je završena. Izvođač je radova je bio "Javornik", a za narednu fazu je raspisan tender. Druga faza radova bi trebalo da traje oko tri meseca i ukoliko sve bude teklo po planu krajem proleća i početkom leta naredne godine objekat će izgledati kao pre 100 godina.

Ženski štrand izgrađen je 1912. godine po projektu Marcela Komora i Deže Jakaba. Rekonstrukcija objekta je počela pre 10 meseci. Posebna pažnju izvođači radova su obratili na rezbarenje i obradu drveta, izlivanje specijalnih oblika, ugradnju raznih dekorativnih elemenata i farbanje ukrasa i slično.

Kada radovi na objektu budu završeni pored novog izgleda Ženski štrand će imati i drugačiju funkciju. Pored kabina i kafića, biće tu Vip kongresna sala, internet-kafe i drugi poslovni sadržaji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4737
Povezane teme

palić

ženski štrand palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.