• Pregleda: 2536

Završena polusezona rukometnog prvenstva Vojvodine za pionirke

U subotu 22.novembra u Vrbasu je završen prvi deo prvenstva Vojvodine u rukometu za devojčice rođene 2000. godine i mlađe.
Foto: ŽRK "Mavla" Subotica
Završena polusezona rukometnog prvenstva Vojvodine za pionirke

Ekipa ŽRK "Radnički" Bajmok je zabeležila dve pobede. U prvoj utakmici pobeđena je ekipa ŽRK "Jadran" iz Feketića rezultatom 14 : 8.

Igra koju su bajmočke devojčice prikazale u prvoj utakmici nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali je i to bilo dovoljno za pobedu protiv nedovoljno kvalitetne ekipe iz Feketića. U drugom meču, derbiju grupe,  bajmočke devojčice su  pokazale čvrstu  igru i nošene  burnim  navijanjem sa tribina uspele su da se revanširaju ekipi "Halas Jožef" iz Ade rezultatom  9 : 5.

Zbog boljeg rezultata u međusobnim susretima (7-10, 9-5 ) bajmočke devojčice su zauzele 1. mesto u svojoj grupi i uz ekipu "Halas Jožef"  iz Ade plasirale se u ligu od 8 ekipa koje će na proleće nastaviti borbu za pionirskog prvaka Vojvodine za devojčice.

Pored ove dve ekipe za finalni turnir su se kvalifikovale i ekipe iz KIKINDE, CRVENKE, KAĆA, RUME, BAČKOG BRESTOVCA I SRPSKE CRNJE (ili DEBELJAČE).

ŽRK "Radnički" Bajmok

Druga ekipa iz subotičke opštine koja učestvuje ove godine na pionirskom prvenstvu za devojčice, ekipa ŽRK,,Mavla”, zabeležila je polovičan uspeh.SavlAdali su ekipu iz Vrbasa sa 13:9 a poraženi su od devojčica iz Ade rezultatom 16:4.Rukometašice iz Subotice su nakon završenog takmičenja po grupama zauzele  4. mesto i na proleće će nastaviti takmičenje u utešnoj grupi.

Rezultati  mečeva u Vrbasu:

  • ŽRK "Halas Jožef" (Ada) – ŽRK "Mavla" (Subotica)   16 : 4
  • ŽRK "Radnički" (Bajmok) – ŽRK "Jadran" (Feketić)  14 : 8
  • ŽRK "Vrbas" – ŽRK "Jadran" (Feketić)   14 : 16
  •  ŽRK "Mavla"  (Subotica)  - ŽRK "Vrbas"   13 : 9
  • ŽRK "Radnički" (Bajmok)  -  ŽRK "Halas Jožef" (Ada)   9 : 5

KONAČNA TABELA:

  1. ŽRK "Radnički", Bajmok - 14 bodova   
  2. ŽRK "Halas Jožef", Ada - 14    
  3. ŽRK "Jadran", Feketić - 8
  4. ŽRK "Mavla", Subotica - 4
  5. ŽRK "Vrbas", Vrbas - 0
Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.