Komentara: 0
Pregleda: 2052

Završena "Nedelja pravoslavlja" u SKC "Sveti Sava"

29.04.2013. u 15:46h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je u zadužbini Dušana Radića završena tradicionalna manifestacija „Nedelja pravoslavlja“. Manifestacija se organizuje šeste nedelje velikog posta uoči Vaskrsa. Uz prisustvo velikog broja Subotičana i predstavnika Srpske pravoslavne crkve, održano je predavanje na temu Aktuelnost Milanskog edikta danas.
Završena "Nedelja pravoslavlja" u SKC "Sveti Sava"

Njegovo Prvosveštenstvo Vladika bački  dr Irinej je održao predavanje o  važnost i aktuelnost  Milanskog edikta danas. Pored sećanja na te davne  događaje i ličnosti, Vladika bački Irinej se osvrnuo na istoriju i koliki je bio značaj Milanskog edikta za hrišćansku crkvu.

U okviru ovogodišnje Nedelje pravoslavlja  SKC  je obeležio dva jubileja. Tri veka od osnivanja Karlovačke mitropolije i 17 vekova od donošenja Milanskod edikta. “Nedelja pravoslavlja” je po tradiciji svečano otvorena poanjem mešovitog hora SKC “Sveti Sava”. Dr Vesna Marjanović je održala predavanje pod nazivom  “Vaskrs i narodna religija, blagosloven koji dolazi u ime gospodnje”, a akademik Vladeta Jerotić na temu “Enigma greha”.

Nedelja pravoslavlja je završena juče. U SKC kažu da se spremaju za naredne manifestacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2052
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

nedelja pravoslavlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.