• Pregleda: 1669

Završena "Nedelja pravoslavlja" u SKC "Sveti Sava"

Sinoć je u zadužbini Dušana Radića završena tradicionalna manifestacija „Nedelja pravoslavlja“. Manifestacija se organizuje šeste nedelje velikog posta uoči Vaskrsa. Uz prisustvo velikog broja Subotičana i predstavnika Srpske pravoslavne crkve, održano je predavanje na temu Aktuelnost Milanskog edikta danas.
Završena "Nedelja pravoslavlja" u SKC "Sveti Sava"

Njegovo Prvosveštenstvo Vladika bački  dr Irinej je održao predavanje o  važnost i aktuelnost  Milanskog edikta danas. Pored sećanja na te davne  događaje i ličnosti, Vladika bački Irinej se osvrnuo na istoriju i koliki je bio značaj Milanskog edikta za hrišćansku crkvu.

U okviru ovogodišnje Nedelje pravoslavlja  SKC  je obeležio dva jubileja. Tri veka od osnivanja Karlovačke mitropolije i 17 vekova od donošenja Milanskod edikta. “Nedelja pravoslavlja” je po tradiciji svečano otvorena poanjem mešovitog hora SKC “Sveti Sava”. Dr Vesna Marjanović je održala predavanje pod nazivom  “Vaskrs i narodna religija, blagosloven koji dolazi u ime gospodnje”, a akademik Vladeta Jerotić na temu “Enigma greha”.

Nedelja pravoslavlja je završena juče. U SKC kažu da se spremaju za naredne manifestacije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.